Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru prospeții absolvenți de liceu. Pot beneficia de șomaj din partea statului

Vești bune pentru prospeții absolvenți de liceu. Pot beneficia de șomaj din partea statului

Actele pentru șomaj în 2020

Absolvenții de liceu din această vară au la dispoziție o oportunitate financiară importantă. Aceștia pot primi o indemnizație de șomaj, dacă se înregistrează ca persoane în căutarea unui loc de muncă la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Termenul-limită de înscriere se apropie, iar procedura este simplă, dar necesită respectarea unor pași clari.

Termenul-limită și condițiile de eligibilitate

Tinerii care au absolvit liceul în vara anului 2024 și fie au ales să nu susțină examenul de Bacalaureat, fie nu l-au promovat, trebuie să se înscrie în baza de date a AJOFM până la 6 august 2024. Neînregistrarea până la această dată va face imposibilă acordarea indemnizației de șomaj.

Pentru a fi eligibili, absolvenții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să nu fie încadrați în muncă.
  • Să nu urmeze cursurile unei forme de învățământ.
  • Să nu realizeze venituri sau să realizeze venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare (660 lei).

Actele necesare pentru înregistrare

Pentru a se înregistra la AJOFM ca persoane în căutarea unui loc de muncă, absolvenții trebuie să depună următoarele documente:

  • Actul de identitate.
  • Diploma de absolvire sau adeverința din care să rezulte data absolvirii.
  • Curriculum Vitae.

Este important de menționat că termenul de înregistrare de 60 de zile se aplică și absolvenților care au promovat Bacalaureatul, însă în cazul lor acesta începe de la 1 a lunii următoare celei înscrise în diploma de absolvire.

Beneficiile indemnizației de șomaj

Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni, începând de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire, și constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, al cărei cuantum este de 330 lei.

Înregistrarea în baza de date a AJOFM aduce și alte beneficii tinerilor, cum ar fi accesul la consiliere profesională și oportunități de formare și recalificare. Consilierii AJOFM sunt disponibili pentru a oferi informații suplimentare și pentru a ajuta tinerii să navigheze prin procesul de înregistrare și obținere a indemnizației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: