Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru româncele care îngrijesc bătrâni peste hotare. Ce au hotărât autoritățile italiene

Vești bune pentru româncele care îngrijesc bătrâni peste hotare. Ce au hotărât autoritățile italiene

GALERIE FOTO (2)

Româncele care au grijă, în străinătate, de bătrâni au parte de o veste bună. Autoritățile din Italia au venit cu o măsură în beneficiul lor, care va intra în vigoare în următoarea perioadă.

Vești bune pentru româncele care îngrijesc bătrâni peste hotare. Ce au hotărât autoritățile italiene

Sunt milioane de românce care au grijă în afară de bătrâni. Țările unde sunt cele mai multe bandante sunt Spania, Italia, Germania, Anglia, Franța, sau Austria. Italia a decis că în următoarea perioadă să mărească veniturile pentru îngrijitoarele românce de persoane în vârstă. Este prima țară care a venit cu o astfel de lege în sprijinul femeilor din România care muncesc din răsputeri pentru un trai mai bun.

”Este prima dată când este recunoscută calificarea pe care o au aceste persoane. Badantele fac o muncă, nu este recunoscută, iar statul italian, într-o situație de criză, a angajat persoane calificate, un precedent pentru a recunoaște aceste femei care lucrează cu persoane cu demență, fac injecții, plus îngrijiri medicale”, a declarat Sebastian Toc, specialist la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, scrie Spynews.

Bandantele, viață infernală în străinătate

De-a lungul timpului, româncele s-au plâns de condițiile inumane în care-și prestează munca de îngrijitoare pentru bătrâni. Nu doar că nu sunt plătite pe măsura muncii lor, dar comportamentul bătrânilor este unul superior, sunt tratate precum niște sclave de cele mai multe ori, iar mulți dintre cei de care a grijă fac pretenții.  Iată ce povestesc unele dintre ele despre calvarul trăit.

”E iadul, 24 din 24 nu te lasă să dormi, sau să trăiești. Nu știi ce se întâmplă cu tine, nu m-am așteptat să fac depresii, să ajung să mă omor”, a declarat Gabriela, îngrijitoare în Austria, potrivit Antena 3.

Din cauza muncii extenuante, unele îngrijitoare ajung în depresie și internate la spitalul de psihiatrie. ”Atacuri de panică, halucinații, idei delirante, cineva cred că le fac rău, au debuturi de schizofrenie”, a declarat Petronela Nechita, medic pshiatru, la Socola pentru aceeași sursă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: