Redactia.ro
Home » Știri » Veşti bune pentru şoferi. Se ieftineşte RCA-ul, după un an plin de scumpiri

Veşti bune pentru şoferi. Se ieftineşte RCA-ul, după un an plin de scumpiri

Veşti bune pentru şoferi! Preţurile asigurărilor RCA se ieftinesc, după ce timp de un an tarifele au crescut de la o lună la alta, din cauza falimentului celor de la City Insurance. Iată toate detaliile!

Scad preţurile la RCA, după un an de scumpiri

Preţurile la RCA au început să scadă începând cu luna iunie, potrivit Economica.net. „Mai precis, dacă în punctul de maxim întegistrat în luna aprilie 2022, prima medie depășea 930 de lei, conform datelor mai multor brokeri, la finalul lunii iunie indicatorul se apropia deja de 900 de lei”, explică sursa citată.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă „că piața RCA își continuă consolidarea începută în ultima parte a anului trecut”, mai relatează sursa citată.

Se poate vedea din datele de vânzări că „în luna februarie 2022 cota de piață a Euroins, cel mai mare jucător de pe piață, a ajuns 35% în luna februarie, față de aproape 38% în ianuarie, în timp ce jucătorii de pe următoarele poziții și-au crescut cotele.

Allianz Țiriac a depășit 20,3% în februarie, față de 18,7% în ianuarie, iar Groupama a depășit 19,3% în februarie, față de sub 14,5% în ianuarie. Și societățile Asirom VIG, Grawe și Omniasig VIG rămân cu cote considerabile, în jurul a 8%, la nivelul lunii februarie”, mai scrie sursa citată. 

Maşinile fără RCA, identificate uşor în trafic

Poliţia testează o aplicație, ce ar putea deveni operațională chiar în acest an, dezvoltată de Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) care le permite să identifice rapid dacă o mașină este asigurată :

„În câteva fracțiuni de secundă aplicația interoghează baza de date AIDA și întoarce răspunsul dacă mașina este e asigurată sau nu. Apoi polițistul poate lua decizia să oprească mașina și să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care mașina are asigurare, dar e făcută pe seria de șasiu – e în vederea înmatriculării – și atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează șasiul. Se va rezolva în timp și acest aspect”, a precizat Mădălin Roșu, citat de evz.ro.

Sursa foto: Economica.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: