Redactia.ro
Home » Știri » Vești noi în cazul mezzosopranei Maria Nicoară. Medicii au făcut un anunț important despre starea de sănătate a artistei

Vești noi în cazul mezzosopranei Maria Nicoară. Medicii au făcut un anunț important despre starea de sănătate a artistei

Maria Macsim Nicoara

Cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a șocat o opinia publică, după ce a ajuns la spital în stare gravă. După săptămâni întregi de când se află internată în spital, medicii care se ocupă de soprană au declarat că artista face progrese.

Maria Nicoară a reușit să-și miște ușor partea stângă a corpului și poate să-și mențină privirea țintită către interlocutor timp de 2-3 secunde.

Vești noi în cazul mezzosopranei Maria Nicoară. Doctorii au făcut anunțul

Conform Click.ro, medicii de la Spitalul de Recuperare din Iaqși care au grijă de mezzosoprana Maria Nicoară au declarat că artista face progrese.

Potrivit acestora, artista reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde și a reușit să-și miște ușor partea stângă a corpului.

Cu toate astea, medicii spun că va trece multă vreme până când ea va putea povesti ce s-a întâmplat cu adevărat în data de 9 mai, când s-a produs accidentul.

În urmă cu două săptămâni, soprana avea să fie externată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași și internată la Spitalul de Recuperare din oraș.

Doctorii menționează că pericolul vital a trecut, dar recuperarea va dura foarte mult și va fi complexă.

„Pacienta face mici progrese. A crescut amplitudinea mișcărilor pe partea stângă. Totodată, pacienta poate fixa acum cu privirea pentru 2-3 secunde interlocutorul. Momentan nu intră în discuție o posibilă externare. Cel mai probabil, aceasta va fi transferată la Secția de Recuperare Neuromotorie a unității medicale”, a declarat dr. Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iași.

Cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce s-a întâmplat în noaptea accidentului

Referitor la faptul că există posibilitatea ca soprana să nu mai poată vorbi niciodată, medicii au declarat că în acest moment nu se pot pronunța.

În dimineața zilei de 10 mai, Maria Nicoară a ajuns în stare gravă la spital după ce a stat aproximativ 8 ore în pat după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește împreună cu soțul său.

Dimineața, soacra artistei a fost chemată de către fiul ei să vină să o vadă, iar în cele din urmă aceasta a chemat salvarea după ce și-a dat seama că nora ei se află în stare gravă.

Se pare că întreg evenimentul a avut loc în noaptea de sâmbătă, 9 mai, când în jurul orei 23.00, Codrin Nicoară ar fi găsit-o pe soția sa căzută la capătul scărilor din casă.

După acest eveniment tragic, apropiații sopranei au declarat că relația dintre ea și soțul său nu mai era ca înainte, acesta fiind extrem de violent.

Maria Macsim Nicoară este doctor în muzică și lucrează de 25 de ani la Opera din Iași.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: