Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Polițiștii de la Secția 16 din București, implicați într-un nou scandal. Au mai bătut un tânăr

VIDEO Polițiștii de la Secția 16 din București, implicați într-un nou scandal. Au mai bătut un tânăr

Poliția română

Polițiștii din București care au torturat și răpit în plină noapte doi indivizi, anul trecut, sunt din nou implicați într-un scandal. Au apărut imagini cu aceștia, din 2018, în timp ce bat și ștranguleză un bărbat de 29 de ani.

Polițiștii de la Secția 16 din București, implicați într-un nou scandal. Au mai bătut un tânăr

Polițiștii de la Secția 16 din Capitală sunt din nou în centrul unui scandal, de data aceasta pentru un caz mai vechi decât cel din vara lui 2020. Au apărut imagini cu ei, din 2018, în timp ce lovesc și ștrangulează un tânăr de 29 ani, care era încătușat. Scenele violeonte au avut loc în secția de poliție și surprinse de camerele de luat vederi, informează Realitatea.Net.

Victima a fost încătușată după ce s-a certat cu doi indivizi care erau sub influența drogurilor. A sunat la 112, în timp ce și unul dintre cei doi indivizi a făcut același lucru, afirmând că este fiul unui om al legii. Polițiștii au venit la fața locului și l-au dus la secție pe bărbatul de 29 ani. Acolo, după cum povestește el, a avut parte de ”trauma vieții sale”. A fost trântit la pământ, dat cu capul de masă, iar la un moment dat, un alt om al legii vine și-l apucă de gât, pe la spatele scaunului, moment în care a avut senzația că va rămâne fără viață.

„Trauma vieții mele, tortura la care am fost supus intr-o institutie a statului. Nu vreau sa jignesc oamenii cu uniforma. Acest agent abuzeaza de uniforma lui intr-un hal fara de hal. Uitați-vă cum mă sugrumă”, a povestit bărbatul pentru Antena 3.

Cum se apără și de această dată polițiștii

Polițiștii de la Secția 16 au motivat că tânărul era beat atunci, devenise agresiv și refuza să meargă la audieri.

”Violenta politistilor nu poate fi justificata, doar in anumite momente. Trebuie sa stim sa ne comportam in societate, sa negociem, sa nu folosim violenta. Noi ar trebui sa dam un alt tip de comportament in societate, sa crestem gradul de incredere in institutie. Este incalificabil gestul acestor indivizi. Nu putem cataloga o intreaga institutie dupa gestul acestor politisti. Eu am avut o atitudine extrem de acida. Am primit mesaje de amenintare. Noi ne comportam ca niste oameni nepregatiti? S-a incercat spargerea acestui grup, s-au mutat unii dintre ei la alte sectii”, a justificat Florin Vîlnei, lider Sed Lex, pentru Realitatea PLUS.

Reamintim că 9 polițiști de la Secția 16 din București sunt acuzați că au bătut, torturat și abandonat în plină noapte, pe un câmp, și în apropiere de zona Ferentari, doi indivizi, în luna august, 2020. Asta după ce aștia le-ar fi atras atenția că trag la răspundere o persoană în mod ilegal și că nu poartă mască de protecție.

”Am fost înjurat, mi s-au pus cătuşele, am fost băgat în maşină, mi s-au dat trei jeturi de spray paralizant în faţă. Am crezut că voi fi dus la Secţia de Poliţie, dar nu m-au legitimat, nici ei nu s-au legitimat. Au început să dea cu bastoanele în mine. Îmi dădeau cu picioarele în coaste şi cu pumnii în cap. M-au descălţat, m-au bătut la tălpi. M-au abandonat pe câmp”, a dezvăluit Mihai Ionuț Gheorghe, în vârstă de 39 de ani.

Cealaltă victimă, în vârstă de 51 de ani a relatat că oamenii legii i-au aruncat și buletinul din mână.

”Am scos buletinul, mi s-a aruncat buletinul din mână. Mi s-au pus mâinile la spate, am fost încătuşat, pus cu burta pe o maşină şi pur şi simplu aruncat peste nişte cauciucuri. Nu ştiu unde m-au dus, am avut noroc că mi-a rămas telefonul şi am văzut că sunt undeva în Ferentari”, a povestit și Teodor Nicolae Gheorghe, celălalt bărbat implicat în altercaţie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: