Redactia.ro
Home » Știri » Vine prăpădul! Cod portocaliu de ploi, furtuni și grindină, emis de ANM

Vine prăpădul! Cod portocaliu de ploi, furtuni și grindină, emis de ANM

cod anm

Vremea rea nu se mai termină în țara noastră. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis un nou avertisment de vreme rea, care este valabil de la ora 10 până luni seară la ora 21.

Cod portocaliu de ploi și vijelii în țara noastră

Meteorologii ANM au emis o avertizare de cod portocaliu, dar și una de cod galben de ploi torențiale, vijelii și furtuni în mai multe zone din țară.

Astfel, zonele care sunt vizate de vremea rea sunt Moldova, Dobrogea și Muntenia. Codul galben va aduce multe precipitații, dar și grindină.

Cantitatea de precipitații va fi însemnată cantitativ și va fi cuprinsă între 30 și 60 de litri pe metrul pătrat.

În vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea rea se menține în țara noastră

De asemenea, în țara noastră este valabil și un cod galben de vreme rea, ce vizează mai multe zone. Codul galben este în vigoare luni, până la ora 21.

În intervalul menționat, în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”, au spus meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Ploile nu vor dispărea prea curând din țara noastră, iar precipitații vor fi însemnate cantitativ, anunță specialiștii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: