Redactia.ro
Home » Știri » Vineri sosesc trenurile estivale care leagă orașele României de litoral

Vineri sosesc trenurile estivale care leagă orașele României de litoral

Vineri sosesc trenurile estivale care leagă orașele României de litoral

A început sezonul estival și ca urmare CFR va introduce trenurile estivale. Această măsură are ca scop convingerea a cât mai multe persoane să folosească trenul pentru a ajunge pe litoral.

Compania dublează de vineri numărul de trenuri din principalele oraşe ale ţării către Constanța. Pentru cineva care dorește să plece la mare cu trenul din București, biletul costă aproape 60 de lei. Acesta este prețul întreg al biletului, dar beneficiaţi de reduceri, în anumite condiţii.

Problema o reprezintă însă timpul pierdut. Din Capitală, timpul petrecut în tren nu este atât de lung. Veți ajunge la mare în cel mult 2 ore. Dacă plecți din Satu Mare, veți petrece ceva mai mult timp în tren, cam… 18 ore.

În total, se vor introduce peste 40 de trenuri care vor lega principalele oraşe de litoralul românesc.

Noutatea este că vor ajunge mai repede de la Bucureşti la Constanta. Timpul nu se reduce cu mult. Este vorba de doar 2 minute, faţă de vara trecută.

Teoretic, trenul din Capitala va face fără oprire o oră şi 58 de minute până la mare. De la Galaţi – 3 ore şi jumătate, iar de la Braşov 5.

De la Suceava şi de la Iaşi veţi merge în jur de 8 ore până la Constanța, iar de la Craiova 6.

Mai greu le va fi celor care trebuie să traverse munţii. Trenurile estivale de la Sibiu şi Deva vor ajunge pe litoral în 11, 12 ore, de la Timişoara, Arad sau Cluj în 15. Satu Mare deţine recordul de 18 ore petrecute în tren până la mare.

Adrian Vlaicu, director comunicare CFR Călători: “Duratele de parcurs sunt foarte mult influenţate de lucrările pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe culoarul 4 pan european.”

Şi ar mai fi o problemă, trenurile estivale s-ar putea aglomera în perioadele de vârf, adică la sfârşit de săptămână şi în zilele de sărbătoare, spun cei de la CFR Călători. De aceea vă recomanda să vă faceţi rezervări din timp, cam cu 30 de zile în avans. Atenţie, nu se vând bilete în picioare mai mult de 10 la sută din capacitatea vagonului.

Un bilet Bucureşti Constanța costă 60 de lei. Plătiţi cu 10 la sută mai puţin dacă luaţi tur retur. Cu alte cuvinte, în loc de 120 de lei veţi plăti 108 lei. Reducerea maximă este de 35 la sută. Însă pentru grupurile de 2 – 5 persoane în cazul în care biletele sunt luate în avans, online. Astfel, în loc de 120 de lei pentru o persoană tur-retur veţi plăti doar 78 de lei.”

Citește și: Patriarhia Română, profund indignată de o piesă de teatru din Cluj

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: