Redactia.ro
Home » Știri » Vom avea luminițe de sărbători! Anunțul făcut de primarul Capitalei

Vom avea luminițe de sărbători! Anunțul făcut de primarul Capitalei

Vom avea luminițe de sărbători

Primarul General al Capitalei a anunțat că vom avea luminițe de sărbători anul acesta în București. Potrivit acestuia, problema iluminatului fiind reglementată printr-un contract încheiat pentru trei ani, care va expira odată cu această iarnă.

Vom avea luminițe de sărbători

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că problema luminițelor de Crăciun, care vor împodobi Bucureștiul anul acesta, s-a rezolvat. Potrivit acestuia, contractul de iluminare a fost semnat în urmă cu trei ani, astfel că va expira în iarna aceasta. De asemenea, Nicușor Dan a precizat că valoarea contractului este de nouă milioane de lei, scrie Digi24.

„Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract încheiat între o companie municipală în subordinea Consiliului General și un operator privat.Trebuie să avem un consiliu. Consiliul trebuie să schimbe Adunarea Generală a companiei, Adunarea Generală trebuie să schimbe Consiliul de Administrație (CA), iar CA să discute cu operatorul privat. Contractul a fost semnat pe trei ani și va expira odată cu această iarnă, s-au executat lucrări pe 90% din ce se prevedea. Vom avea aceeași decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut”, a explicat Nicușor Dan.

Întrebat dacă luminițele vor fi aprinse în 1 Decembrie, Nicușor Dan a răspuns: „Este o decizie pe care o să o luăm. Dacă tot s-au pus, o să le aprindem”.

În Sectorul 6 nu vor fi luminițe de Crăciun

În Sectorul 6 primarul Ciprian Ciucu le propune bucureştenilor să amâne această investiţie. Primăria Sectorului 6 are un contract cadru prin care ar trebui să cheltuiască 500.000 de euro pe iluminatul de Crăciun. Noul primar spune că i se pare de prost gust şi că banii ar putea fi folosiţi pentru realizarea unei grădiniţe.

”Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leucoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună. Să vă dau și datele problemei. Primăria Capitalei a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziție. Ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro doar pentru Parcul Drumul Taberei. Eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro. Aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust.

”Mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie”

Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea. Mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități.

Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus. Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp. Voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect. Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”, a scris edilul pe contul său de Facebook.