Redactia.ro
Home » Știri » Vot Diaspora Alegeri Locale 2020 LIVE: Rezultate, Exit-Poll, Date oficiale BEC

Vot Diaspora Alegeri Locale 2020 LIVE: Rezultate, Exit-Poll, Date oficiale BEC

Vot diaspora

Ca la orice alegeri, cetățenii din diaspora pot vota și la alegerile locale. În acest an, ei vor vota prin corespondență, iar voturile lor vor fi numărate și adăugate la procentul final.

Vot Diaspora pentru Alegerile locale din 2020

Autoritățile de la București au recomandat românilor din afara țării să solicite votul prin corespondență, pentru că exercitarea acestui drept în secțiile de votare normale ar fi un efort în plus și un mai mare risc, având în vedere condițiile de criză santitară în care ne aflăm.

De altfel, mai multe state ale Uniunii Europene au interzis crearea unor secții de votare în interiorul sau exteriorul misiunilor diplomatice, tocmai din cauza crizei sanitare din acest moment.

Astfel, inclusiv președintele Autorității Electorale Permanente le recomandă românilor plecați din țară să aleagă votul prin corespondență.

„În condiţiile în care multe state – şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european – vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, a declarat preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu- Buică.

Cum pot vota românii din Diaspora la Alegerile locale din 2020

„Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență”, arată site-ul votstrăinătate.ro, unul cu informații pentru românii ce vor să își exercite dreptul la vot.

Data limită până la care românii s-au putut înscrie pentru a vota la alegerile locale a fost 21 septembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: