Redactia.ro
Home » Sport » Walter Zenga, pus pe liber! A rezistat 5 luni la Cagliari

Walter Zenga, pus pe liber! A rezistat 5 luni la Cagliari

Walter Zenga demis, Cagliari, Serie A

Walter Zenga a fost dat afară de la Cagliari, după ce italienii au pierdut 3-0 cu AC Milan. ”Nu am ce să-mi reproșez. Le mulțumesc celor de aici am trăit o experiență pe care nu o voi uita”, a declarat antrenorul.

Șefii echipei din Sardinia au decis să se despartă de fostul antrenor al Stelei, după aproape 5 luni. În momentul numirii lui Walter Zenga, echipa era pe locul 11 în campionat. A terminat pe 13, cu 45 de puncte și a scăpat de retrogradare. Italienii se gândeau însă de câteva săptămâni să-l înlocuiască pe Walter Zenga.

”Președintele a decis să schimbe și este dreptul său să acționeze pentru binele societății. Personal nu am ce să-mi reproșez, în acest moment era complicat să fac mai multe”, a spus, Walter Zenga.

Ultima conferință de presă

Antrenorul și-a luat rămas bun printr-un interviu on-line pe pagina oficială a clubului.

”Le mulțumesc tuturor. De la managerul echipei până la maseuri, și bineînțeles băieților care mi-au permis să trăiesc o experiență pe care nu o s-o uit și pe care o s-o port cu mine”, a mai declarat Zenga.

Tehnicianul italian era liber de contract de aproape un an atunci când a decis să revină în Serie A. În martie 2019 a plecat de la Venezia. În România le-a antrenat pe FC Național, pe FCSB și Dinamo. În 2005 a fost dat afară de Gigi Becali și a semnat un contract cu Steaua Roşie Belgrad, reușind să câștige o dublă cupă-campionat în Serbia și Muntenegru. Au urmat echipele Gaziantepspor, Dinamo Bucureşti, Catalnia, Palermo, Al Nassr, Al Jazira, Sampdoria, Al Shabab, Wolverhampton, Crotone şi Venezia. Wather Zenga a făcut carieră la Inter ca jucător și a adunat 58 de selecții la naționala Italiei și 15 la selecţionata Under 21.