Redactia.ro
Home » Sport » Walter Zenga nu mai are răbdare! ”Îmi lipsește fotbalul”

Walter Zenga nu mai are răbdare! ”Îmi lipsește fotbalul”

Walter Zenga nu mai are răbdare

Walter Zenga nu mai are răbdare! Antrenorul a semnat cu Cagliari la începutul lunii martie, dar nu a apucat să debuteze pe banca tehnică.

Walter Zenga abia așteaptă să-și poată antrena noua echipă. Tehnicianul spune că în această pauză a avut timpul necesar pentru a-și cunoaște elevii. Deocamdată tot ce poate face este să dialogheze zilnic cu jucătorii săi aflați în izolare. Într-un interviu acordat celor de la Sky și preluat de Corriere dello Sport, Zenga a povestit cum se înțelege cu fotbaliștii, ținând cont că aceștia sunt de 12 naționalități.

„Cu Oliva, Nandez şi Ramirez vorbesc în spaniolă. Ioniţă, care este moldovean, înţelege şi vorbeşte foarte bine română şi îi ofer câteva indicaţii. Cu Klavan, Walukiewic şi Olsen vorbesc în engleză. Dar cea mai mare parte a dialogului este în italiană. Cu Radja Nainggolan? Vorbim aceeaşi limbă”, a declarat Zenga.

În momentul întreruperii campionatului, Cagliari se afla pe locul 12 în Serie A.

Walter Zenga nu mai are răbdare!

În același interviu, Walter Zenga a fost întrebat și de unde s-a inspirat în meseria de antrenor.

„Am preluat câte ceva de la toţi antrenorii pe care i-am avut. Luigi Radice m-a aruncat în Serie A, într-un moment dificil. Giovanni Trapattoni a acordat o mare importanţă relaţiilor umane şi a creat empatie între jucători. Totuși cel care m-a determinat să devin antrenor a fost Sven Gorran Eriksson. Am lucrat cu el la Sampdoria”, a spus fostul antrenor al celor de la FCSB.

Fostul goalkeeper este unul dintre cei mai cunoscuți jucători din lume. A stat în poarta lui Inter, aproape 16 ani, cu mici întreruperi. A adunat 58 de partide pentru naționala Italiei. Are în palmares titlul și Super Cupa în Italia dar și două Cupe UEFA. Zenga le-a antrenat în România pe FC Național, FCSB și Dinamo. Au urmat Steaua Roşie Belgrad, Gaziantep, Wolverhampton, Catania, Palermo, Sampdormia, Crotone, Venezia şi Cagliari, Al-Nassr, Al Nasr, Al Jayira, Al-Shaab, Al Ain și New England Evolution.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: