Redactia.ro
Home » Știri » Ziua de 30 octombrie va comemora tragedia din Clubul Colectiv

Ziua de 30 octombrie va comemora tragedia din Clubul Colectiv

Ziua de 30 octombrie va comemora tragedia din Clubul Colectiv

Tragedia din Clubul Colectiv. Deputații au adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie ca „Ziua pacientului cu arsuri”, comemorând ziua în care 64 de tineri și-au pierdutr viața în incendiul din clubul Colectiv.

Ziua de 30 octombrie va comemora tragedia din clubul Colectiv

Potrivit Mediafax, Camera Deputaților a decis ca proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie să comemoreze tragedia din clubul Colectiv. Proiectul a fost adoptat cu 257 de voturi pentru și 8 abțineri. Proiectul de lege prevede organizare de evenimente pentru prevenirea apriției de incidente care pot duce la arsuri.

Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale din domeniul medical. Reprezentanţe ale României în străinătate, entităţi medicale publice şi private. Prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariţiei de incidente care ar putea produce incendii şi ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanţilor, precum şi îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, se arată în primul articol al legii adoptate.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 12 decembrie 2018, și urmează a fi trimis spre promulgare președintelui Iohannis. Responsabil cu coordonarea activității dedicate „Zilei pacientului cu arsuri” va fi Ministerul Sănătății.

Incendiul de la Colectiv

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta clubului Colectiv, situat într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album. Potrivit autorităților, focul a izbucnit de la artificiile folosite în timpul concertului. Acestea au aprins buretele poliuretanic care este ușor inflamabil. Focul s-a întins extrem de repede în tot clubul provocând asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unor mai multe persoane aflate în club.

În urma incendiului din 30 octombrie, 64 de persoane au murit în clubul Colectiv. 26 de persoane au murit în incinta clubului, iar alte 36 de persoane au decedat în săptămânile care au urmat. Tragedia de la clubul Colectiv a fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte.

Citeste si:Anunţul anului despre starea lui Michael Schumacher

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: