Redactia.ro
Home » Știri » Când se lansează DACIA electrică, ce preț va avea și ce va fi special la acest model

Când se lansează DACIA electrică, ce preț va avea și ce va fi special la acest model

GALERIE FOTO (2)

Compania Renault pregătește un model DACIA pur electric. Șefii Renault au anunțat și când îl vor lansa: în doi sau trei ani, maximum.

Primul model electric Dacia va purta numele Dacia Urban City car. Reprezentații companiei spun că va fi vorba despre un model nou, cu propulsie exclusiv electrică, nu despre electrificarea unui model deja existent în gama constructorului de la Mioveni.

„Dacia va avea un model electric. Se va întâmpla, dar nu pot spune când. Trebuie un automobil făcut cu ADN Dacia, altfel nu are sens. Avem tehnologia, avem tot ce ne trebuie, decizia e luată. Dacia va avea acest automobil și vom anunța când va fi momentul.”,  a declarat Hakim Boutehra, director general Renault pentru Europa de Sud-Est.

Piața auto va cunoaște schimbări importante!

În presă s-a vehiculat anul trecut că modelul electric Renault K-ZE, oferit în China la un preț de aproximativ 8.200 de euro, va fi adus în Europa sub sigla Dacia. În China, Renault K-ZE este oferit cu un motor electric care dezvoltă 44 de cai-putere și are o autonomie în ciclu NEDC de 250 de kilometri.

Ce preț va avea

 

Renault K-ZE, vândută în China la un preț foarte mic, ar fi mașina perfectă să fie vândută sub marca locală. Dar nu în 2020, ci mai curând în 2022. Cel puțin conform directorilor Renault care au vorbit despre așa ceva. În prezent, compania franceză are succes cu Zoe în Europa. Dar, spre deosebire de modele low-cost, mașina respectivă e scumpă. O Dacia electrică ar trebui să fie mai ieftină, la sub 20.000 de euro.

La începutul anului 2020, Philippe Buros, directorul Renault Europa, declarat într-un interviu pentru Automotive News că Dacia va prelua tot ce oferă francezii la capitolul electrificare.

„Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”, a spus Philippe Buros, potrivit digi24.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: