Redactia.ro
Home » Știri » Protest neobișnuit în Parlamentul Poloniei

Protest neobișnuit în Parlamentul Poloniei

GALERIE FOTO (3)

Joia trecută, președintele Poloniei, Andrzej Duda și-a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat în această funcție de conducere. Partidul de opoziție s-a făcut remarcat prin hainele foarte colorate pe care le purtau membrii acestuia, parlamentarii de stânga. Totuși, culorile lor nu erau puse la întâmplare, ci formau culorile curcubeului, culori ce erau asorate cu măști de protecție în aceleași nuanțe. Prin acest lucru ei au dorit să arate solidaritatea cu comunitatea LGBTQ+ din Polonia.

A fost realizată în timpul consiliului o fotografie care arăta exact contrastul dintre cele două partide: o jumătate de cameră era formată din Duda care era îmbrăcat într-un costum negru și soția lui, ce s-a făcut remarcată într-o rochie albă, iar cealaltă jumătate imita un curcubeu. Acest mesaj a fost adresat președintelui, deoarece acesta este cunoscut pentru politicile sale împotriva acestei comunități sociale, având o alianță cu partidul de dreapta al dreptului și al justiției din Polonia.

„LGBTQ nu sunt oameni”

În trecut, președintele țării s-a făcut remarcat într-un mod negativ prin următoarea afirmație: „LGBT nu sunt oameni; ei sunt o ideologie ”. El a susținut și faptul că această ideologie a fost și „mai distructivă” decât regimul comunist. În politica sa se reflectă acest rasism față de orientarea sexuală: el s-a angajat să interzică adopția de către cuplurile de același sex și a orelor pentru drepturile homosexualilor în școlile de stat; căsătoria între persoane de același sex este ilegală în acest moment. Totuși, înaintea alegerilor, chiar în săptămâna premergătoare acestora, s-au evidențiat câteva acte de solidaritate cu comunitatea LGBTQ+.

Steaguri cu culorile acestei comunități au fost așezate peste tot în oraș, chiar și pe statuia lui Iisus Hristos, care a fost, de asemenea, decorată și cu o mască roz, simbol anarco- LGBTQ+, dar și pe Sirena din Varșovia care avea un steag în culorile curcubeului.

Această formă de protest este mult mai întâlnită în Statele Unite, pentru a obține rezultate mixte. Cel mai concret moment pentru a demonstra acest fapt s-a produs în luna iunie a acestui an. După uciderea lui George Floyd, parlamentarii democrați au purtat haine Khan Ghania și au îngenunchiat, pentru a-și arăta regretul față de pierderea acestui om și de a arăta faptul că sunt alături de oameni, indiferent de culoare, religie, sex, orientare sexuală și că toți au aceleași drepturi.

Solidaritate, unitate, egalitate pentru comunitatea LGBTQ+

Protestul Sartorial este o formă de a arăta vizual unitatea, egalitatea, dar cel mai important pas este conștientizarea. Editorul șef pentru Vogue Polonia, Filip Niedenthal din Varșovia a afirmat că: „Vederea parlamentarilor de opoziție care poartă culori de curcubeu și măști de curcubeu la înjurământul președintelui a fost un simbol binevenit al solidarității cu comunitatea LGBTQ + din Polonia, care a fost copleșită cinic în cererea Duda pentru reelecție”. Acesta a continuat spunând că acesta este doar primul pas, iar noi vom avea nevoie de mult mai multe lucruri „decât de gesturi fotogene pentru a ne asigura drepturile noastre civile, care sunt în prezent atacate susținute de regimul de dreapta și mass-media publice.”. Editorul a avut o idee de bază de a care a plecat când a făcut această afirmație; idee bazată pe un studiu realizat de ILGA-Europe: Polonia este la finele clasamentului format din țările Uniunii Europene pentru drepturile LGBTQ+ bazate pe discriminare și lipsa unor legi în vigoare pentru protejarea comunității.

Probleme pe plan internațional

Acest eveniment nu a rămas neauzit deoarece mișcarea a creat probleme foarte mari în Polonia cu discriminarea LGBTQ+ pe scena internațională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini