Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului în România! Se reiau alegerile?

Anunțul momentului în România! Se reiau alegerile?

Vot diaspora

Scandalul dintre Clotilde Armand și Dan Tudorache, a început să fiarbă. După ce Antena 3 a difuzat controversatele imagini video în care membrii USR scot un sac cu voturi din sala de numărare din Sectorul 1, Tudorache, încă în funcța de edil cere anularea alegerilor din București și repetarea votului. Asta în timp ce contracandidata sa acuză o manipulare a PSD prin postul de televiziune și susține că ea este pe drept câștigătoare.

Dan Tudorache cere anularea voturilor din București

Ia amploare conflictul Dan Tudorache-Clotilde Armand, edilul ales.  Primarul încă în funcție nu se lasă și cere anularea alegerilor din București și repetarea votului, după ce Antena 3 a difuzat controversatele imagini video în care membrii USR scot un sac cu voturi din sala de numărare din Sectorul 1, informează Capital. El acuză că alegerile au fost fraudate.

”Ce renumarare? Hai, e bataie de joc. Da, reluarea alegerilor (e singura solutie). Ce sa ma renumar? Ce au facut ei afara? Reprezentantul meu nu stia, mi-a spus ca a vazut acele imagini aseara la TV. Pentru fiecare renumarare trebuie sa fie o decizie e biroului, nu exista o solicitare, deci reprezentatanti partidelor nu stiau.

Doar BEC poate decide repetarea alegerilor. Avand astfel de imagini, trebuia sa depui dovezi intr-un anumit termen, dar daca noi am descoperit acum ce s-a intamplat? O sa fac in cursul zilei de azi solicitare la BEC, să ceară anularea alegerilor în București. Dacă la un sector s-a întâmplat așa ceva, trebuie să se repete alegerile pentru că e clar că alegerile de la Primăria Capitalei au fost fraudate. Poliția a început ancheta. Mi-au ridicat hardul. Vreau să văd cine a dat ordin să se acopere acele camere cu hârtie, cine a dat ordin, intenționau să fraudeze? Votul a fost viciat. Ați văzut cum au intrat în acea cameră și au scos sacul de acolo. Nu aveau voie să facă asta, chiar dacă era procurorul”, a declarat Dan Tudorache.

Dan Tudorache mai spune că deși tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este împânzit de camere, singura cameră care funcționează este acolo unde sunt depozitați sacii.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoși sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache.

Cum se apără Clotilde Armand

Clotilde Armand a declarat, joi, că persoanele acuzate de PSD a fi scos saci de voturi din camera securizată de la Sectorul 1 nu sunt membri USR, așa cum s-a susținut de către liderii PSD, ci un membru al PPU, partidul lui Cristian Popescu Piedone, și un șofer de la DGASPC, din subordinea lui Dan Tudorache.

„Tipul care se plimbă cu sacii în înregistrările date de A3 este Dan Burcea, șoferul DGASPC – instituție aflată în subordinea fostului primar bolșevic”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Primarul ales al Sectorului 1 mai explică și acea cameră securizată în care se aflau sacii cu voturi a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral de Sector, Nicolae Sprîncu, în prezența acestuia, iar cei care au manevrat sacii de vot sunt exact reprezentanți ai partidelor rivale USR-PLUS:

”Poate vreți să auziți adevărul și ce căutau colegii mei în sala BES 1:
– în imaginile prezentate publicului la A3 apare și președintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae;
– Președintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral;
– Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați – observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor;
– BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puțin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire;
– cel care caută și mânuiește acel sac este personal tehnic al BES 1. Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secții de vot un anume Dan – șoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1 pe timpul desfășurării activității BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1”, a mai explicat Clotilde.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: