Redactia.ro
Home » Știri » Nicolae Ciucă este premierul interimar al României. Care este planul pentru perioada următoare

Nicolae Ciucă este premierul interimar al României. Care este planul pentru perioada următoare

Nicolae Ciucă este premierul interimar al României

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, este premierul interimar al României. Acesta a preluat funcția în această dimineață în urma desemnării sale de către președintele Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă este premierul interimar al României

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, făcut primele declarații de presă la Palatul Victoria. Acesta a vorbit despre prioritățile din perioada următoare.

Nicolae Ciucă este premierul interimar al României. Primele declarații ale acestuia au vizat principalele priorități din perioada următoare. Acestea cuprind gestionarea pandemiei, aplicarea strategiei de vaccinare, continuarea măsurilor economice de sprijinire a celor afectaţi de criză, finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea lui anului 2021,

“Urmare a deciziei preşedintelui Klaus Iohannis, începând de ieri, am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenţia Guvernului pe priorităţile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectaţi de această criză. Şi, de asemenea, ne vom focaliza atenţia pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea anului financiar 2021. Vreau să folosesc această ocazie pentru a-i mulţumi domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reuşit să-l realizeze între măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi măsurile economice care au stat în faţa Guvernului României”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă este premierul interimar al României. De asemenea, ministrul Apărării Naționale a menţionat că, în aceasta perioadă, va continua să asigure atribuţiile de ministru al Apărării Naţionale, potrivit stirileprotv.ro.

Vom continua măsurile economice și ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021. Îi mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul măsurilor adoptate. În această perioadă voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării”, a spus Ministrul Apărării Naționale.

Cine este Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a fost desemnat luni seară premier interimar, după ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al Executivului. El a explicat că decizia sa are un obiectiv precis și anume demararea negocierilor pentru un nou Guvern, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare de duminică.

Nicolae Ciucă s-a născut la 7 februarie 1967 în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit Liceul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu în 1988. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea arme întrunite, în perioada 1993-1995, iar după absolvire a fost numit ofiţer de stat major la biroul operaţii şi pregătire pentru luptă al Brigăzii 2 Mecanizată.

La 15 octombrie 2014, generalul-maior Nicolae Ciucă a fost înlocuit la comanda Statului Major al Forţelor Terestre cu generalul-maior Dumitru Scarlat, preluând, cu aceeaşi dată, funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General. În iulie 2019, şeful Statului Major al Apărării a fost distins cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Comandor de către ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis. Ceremonia a avut loc marţi, reşedinţa Ambasadei Franţei.

Potrivit unei declarații de avere publicată în aprilie, Nicolae Ciucă deține o casă în comuna Balotești, un teren intravilan de 2.829 mp în comuna Pielești, un teren intravilan de 598 mp în comuna Balotești, o Toyota Corolla și mai multe conturi bancare cu sume ce totalizează peste 220.000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: