Redactia.ro
Home » Stil de viață » Acte necesare pentru schimbarea permisului auto. Lista cu documente

Acte necesare pentru schimbarea permisului auto. Lista cu documente

Schimbări majore la examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere. „Sala” se va da oriunde în ţară

Permisul auto se obține în urma promovării examenului de conducere și are o valabilitate de 10 ani. După expirarea acestuia, posesorul de permis auto trebuie să îl reînnoiască.

Schimbarea permisului auto se face doar în cazul în care expiră termenul de valabilitate. În cazul schimbării numelui posesorului ori pierderii, deteriorării sau furtul permisului auto, înainte de expirarea termenului de valabilitate, se eliberează un duplicat.

Acte necesare pentru schimbarea permisului auto

Pentru a face rapid o schimbare de permis în 2020, este bine să știi exact ce acte sunt necesare. Schimbarea permisului auto, în 2020, se poate face înainte sau după expirare, însă numai după efectuarea vizitei medicale, potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Acte necesare

  • cerere schimbare permis- care se primește completată la ghișeul de schimbare permise auto și trebuie doar semnată
  • buletin sau carte de identiate a titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România.
  • dovada plăţii taxei pentru permisului de conducere – 68 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
  • permisul de conducere se depune în original
  • fișa medicală pentru schimbare permis auto– document emis de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.
  • în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu, în original şi copie;

În cât timp se eliberează permisul auto

Schimbarea permisului auto este, în prezent, o procedură destul de rapidă. După depunerea actelor necesare, eliberarea permisului de conducere se face, de obicei, în decurs de câteva ore. Pentru ridicarea permisului este nevoie de prezența titularului la ghișeu, cu actul de identitate în original, după trecerea timpului comunicat la depunerea actelor.

În cazul pierderii, reţinerii sau furtului permisului de conducere, titularul trebuie să declare acest lucru pentru completarea în mod corespunzător a cererii de schimbare permis. În aceste cazuri, va fi eliberat un duplicat al permisului auto. Tot un duplicat al permisului auto se cere și atunci când se schimbă numele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: