Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă de război la granița României! Rusia vrea să atace Ucraina

Alertă de război la granița României! Rusia vrea să atace Ucraina

Este alertă la granița României, iar NATO se pregătește de ce este mai rău! Și-a exprimat intenția că ar urma să trimită trupe în România, în cazul în care Rusia va ataca Ucraina. Un avertisment a venit și de la Casa Albă.

Gestul Rusiei de a trimite tancuri de luptă, lansatoare și sisteme de rachete balistice de ultimă generație la granițele de vest cu Ucraina stârnește mari îngrijorări pentru NATO.
Mai mult, potrivit unor surse, Moscova chiar ar fi început evacuarea o parte din personalul diplomatic pe care îl au la Kiev.

Alertă de război la granița României! Rusia vrea să atace Ucraina

Se încearcă ca situația tensionată dintre Rusia și Ucraina încearcă să fie dezamorsată chiar de Ministrul german de Externe, aflat în vizită la Moscova. Totodată, șeful diplomației americane, Anthony Blinken, va ajunge și el la Kiev, unde se va întâlni cu președintele Zelensky și cu ministrul de Externe de la Kiev.

Aflați la granița cu Ucraina și în Crimeea, militarii ruși așteaptă acum ordinele din partea lui liderului rus Vladimir Putin.

În cazul unui război între Rusia și Ucraina, NATO va trimite trupe în România, potrivit unor informații apărute în presa internațională.

Marea Britanie trimite arme antitanc în Ucraina

Și Marea Britanie privește cu îngrijorare acțiunile de la granițele Ucrainei. Așa se face că trimite arme antitanc pentru Kiev, ca răspuns la „comportamentul din ce în ce mai amenințător al Rusiei”, a anunțat secretarul apărării, Ben Wallace.

Dar sprijinul militar vine în timp ce Kremlinul continuă să-și sporească desfășurarea trupelor. Kievul și-a mutat forțe militare în Belarus, stat ce se învecinează cu Ucraina la nord. Se pare că aceasta este considerată cea mai probabilă cale pentru orice invazie.

„Am luat decizia de a furniza Ucrainei sisteme ușoare de arme defensive antitanc”, a declarat secretarului britanic Wallace. Acesta a mai adăugat că „un număr mic” de trupe britanice vor oferi antrenament pentru a ajuta forțele Kievului să le folosească.

Mai mult, secretarul apărării a insistat că vânzările de arme sunt destinate să fie defensive, deși președintele rus, Vladimir Putin, s-a plâns recent că alți membri NATO au vândut arme moderne Ucrainei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: