Redactia.ro
Home » Știri » Alertă la Vatican! Fostul Papă Benedict, în stare gravă

Alertă la Vatican! Fostul Papă Benedict, în stare gravă

Papa Benedict

Fostul Papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav, a informat luni ziarul german Passauer Neue Presse. Este primul suveran pontif care a demisionat în ultimii 600 de ani.

Papa emerit Benedict al XVI-lea este „extrem de fragil”’, potrivit unui articol publicat în cotidianul regional german Passauer Neue Presse, care citează un biograf al fostului papă, Peter Seewald. „Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil. Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse, citat de Reuters.

Fostul papă are dureri severe

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, suferă de zona zoster, o infecție virală care provoacă erupții cutanate dureroase și care este comună în rândul persoanelor în vârstă. Erizipelul se manifestă mai ales la nivelul feţei, fiind caracterizat printr-o tumefacţie roşiatică și provoacă mâncărime şi dureri severe.

Seewald a spus că vocea fostului pontif abia se aude și că acesta i-a mărturisit că se va apuca din nou de scris dacă își va recăpăta puterile. Peter Seewald l-a întâlnit sâmbătă, la Roma, pentru a-i prezenta biografia, potrivit cotidianului. „În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a spus biograful.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania, în iunie, marcând prima sa călătorie în afara Italiei de la demisia sa neaşteptată în 2013. Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.

Espe primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani

Benedict al XVI-lea este primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, invocând motive de sănătate. Singura persoană care ştia de mai multe luni de intenţia pontifului era fratele acestuia, Georg Ratzinger, care menționa la vremea respectivă că Papa a fost sfătuit de medicul său să nu mai călătorească.

Fostul suveran pontif a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican după retragerea sa. Papa Benedict al XVI-lea a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. El a renunțat la funcție în data de 28 februarie 2013.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: