Redactia.ro
Home » Știri » Alocațiile din România se vor majora. Câți bani se dau

Alocațiile din România se vor majora. Câți bani se dau

Alocațiile din România se vor majora.

Alocațiile din România se vor majora. Potrivit Legii 263/2010, alocațiile urmează să fie majorate de la 1 martie. Această schimbare prevede indexarea anuală a ISR cu 100% din rata inflației, drept indicator ce reflectă creșterea anuală medie a prețurilor. În cazul în care inflația va fi negativă, ISR nu se indexează.

Alocațiile din România se vor majora. Câți bani se dau

Alocațiile se vor majora de 1 martie 2022. În acest an, toate veniturile care se raportează direct la indicele social de referință vor fi indexate cu 5,1%. Așadar, de la 1 martie 2022, indemnizațiile pentru creșterea copilului de până la 2 ani, alocațiile, venitul minim garantat vor crește cu valoarea de 5.1%. „Valoarea indicatorului social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă se păstrează ultima valoare a indicatorului social de referinţă”, se precizează în Legea 225/2021, publicată în Monitorul Oficial din 27 iulie 2021.

La momentul actual, ISR are valoarea de 500 de lei și se află la același nivel din 2008. Așadar, ISR va suferi câteva modificări, ceea ce înseamnă că va ajunge la valoarea de 525,5 de lei începând de luna viitoare.

Potrivit calculelor efectuate de avocatnet.ro, venitul minim garantat va fi:

  • 148,7 lei (0,283 ISR) pentru persoana singură;
  • 268 lei (0,510 ISR) pentru familiile formate din două persoane;
  • 375,2 lei (0,714 ISR) pentru familiile formate din trei persoane;
  • 464,5 lei (0,884 ISR) pentru familiile formate din patru persoane;
  • 553,8 lei (1,054 ISR) pentru familiile formate din cinci persoane;

Se majorează alocațiile pentru copiii români la peste 7 milioane de lei pe lună

Austria a redus alocațiile pentru copiii persoanelor care muncesc în această țară, dacă acești copii nu se află pe teritoriul național, printre cei mai afectați de această măsură fiind cetățenii români. Unele țări, precum Germania, au acceptat să plătească diferența, dar în cazul Austriei, au refuzat și oferă alocație europeană doar celor care s-au mutat cu părinții. ”Dacă sunt ambii părinți în Germania, iar copilul este în România la studii, atunci sunt două opțiuni, ori părinții închid alocația în România și o iau pe cea din Germania, pe toată sau trebuie luată o adeverință de la Casa de Pensii din România și cei din Germania îi vor da diferența, deci se scade suma din România și atunci părinții vor primi diferența în Germania”, a declarat o mamă.

Alocația în Austria este văzută ca un drept al părinților și nu al copilului. Familiile străine care lucrează pe teritoriul lor, dar care nu și-au luat și copiii, primesc alocații la nivelul celor din țările care provin. ”Dacă copiii nu locuiesc în Austria, se află în altă țară, oriunde în Uniunea Europeană, părinții primesc o alocație indexata. De exemplu, pentru Romania, alocația este indexata cu 49%. Încasează o alocație care este la jumătate față de copiii care locuiesc în Austria”, potrivit avocatului Milorad Erdelean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: