Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM. Cod galben de caniculă pentru următoarele două zile

Anunț ANM. Cod galben de caniculă pentru următoarele două zile

Cod galben de caniculă

ANM a emis marți o avertizare de cod galben, de caniculp, valabilă miercuri și joi. Conform meteorologilor, avertizarea vizează 21 de județe din sudul, estul și sud-estul țării, inclusiv București.

Anunț ANM. Cod galben de caniculă pentru următoarele două zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, o avertizare de cod galben, de caniculă pentru miercuri 29 iulie și joi 30 iulie.

Specialiștii ANM au anunțat că Oltenia, Muntenia și Dobrogea și Moldova vor fi vizate de caniculă. Temperaturule maxime vor depăși 35 de grade Celsius, iar pe arii restrânse se vor înregistra peste 37-38 de grade Celsius. Valorile acestea vor fi măsurate la umbara adăposturile meteorologice.

Județele vizate de cod galben sunt Bacău, Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea, Vrancea, Vaslui si Bucuresti.

Totodată meteorologii au emis o informare de disconfort termic ridicat, pentru aproape toate zonele din țară, valabilă de marți, de la ora 12.00, până joi, 31 iulie, ora 20.00.

Astfel, în următoarele trei zile, vor avea loc temperaturi maxime de peste 33-35 grade Celsius, iar disconfortul termic va fi prezent în zonele de câmpie și podiș, din sudul și estul țării.

Vremea ANM 27 iulie-27 august

Conform estimărilor ANM, în săptămâna 27 iulie și 3 august, se vor înregistra temperauri mult mai ridicate decât cele normale, în special în sud-estul țării, în centru și nord-vest.

În săptămâna 3 august și 10 august, temperaturile maxime vor fi ridicate, în regiunile estice și sudice, iar în restul țării, temperaturile vor fi aproape de cele normale.

De asemenea, în săptămâna 10 august și 17 august, vor avea loc temperaturi normale pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normalul acestei perioade.

În perioada 17 august-27 august, temperaturile se vor păstra aproape de normalul perioadei .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: