Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră pentru clienții Orange! Românilor le dispar banii din conturi! Ce se întâmplă 

Anunț de ultimă oră pentru clienții Orange! Românilor le dispar banii din conturi! Ce se întâmplă 

Anunț de ultimă oră pentru clienții Orange! Românilor le dispar bani din cont, instant! Ce se întâmplă 

Anunț de ultimă oră pentru clienții Orange! Românilor le dispar banii din conturi. Iată ce se întâmplă!

Anunț de ultimă oră pentru clienții Orange

Comunicat de presă alarmant din partea Directoratului Național de Securitate Cibernetică!

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) informează cu privire la o serie de e-mailuri periculoase, care par să fie notificări de neplată a unor facturi Orange. Prin intermediul unor link-uri incluse în aceste mesaje, atacatorii cibernetici reușesc să redirecționeze utilizatorii către site-uri cu conținut fraudulos și periculos pentru securitatea lor cibernetică:

„ Utilizatori din România primesc în ultimele zile e-mail-uri în care sunt avertizați despre anumitre facturi Orange neplătite, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai companiei.
În acest mesaj li se cere să acceseze un link care redirecționează către site-uri cu conținut fraudulos, site-uri clonă care folosesc identitatea vizuală a Orange, tocmai pentru a duce în eroare potențiala victimă, care poate crede că se află pe un canal oficial de comunicare.
Campaniile frauduloase din online pot fi detectabile destul de rapid, dacă faceți câteva verificări esențiale:
Dacă nu sunteți clientul serviciului menționat în mail, nu puteși avea facturi restante
Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, din moment ce site-ul pe care potențiala victimă este redirecționată are un nume de domeniu fără legătură cu Orange.
Atacatorii introduc și componenta psihologică, demnă să atragă potențiala victimă să acceseze cât mai repede link-ul și includ în mesaj amenințarea cu suspendarea serviciilor, dacă problema nu este remediată urgent
  •  Verificați mereu sursa reală a mesajului primit
  •  Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, înainte de a face clic
  • Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card, la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.
  • Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de tentative de fraudă online pe site-ul proiectului de conștientizare #SigurantaOnline, un proiect de awareness la nivel național lansat de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor:https://quiz.sigurantaonline.ro 
Mulțumim urmăritorilor noștri care ne trimit frecvent astfel de cazuri pentru a le analiza, disemina informația către public și pentru a efectua demersurile necesare suspendării respectivelor pagini de #phishing!”,  anunță DNSC pe Facebook. 

Mare atenție la concursurile din mediul online

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) informează și cu privire la o serie de concursuri lansate în numele unor branduri cu reputație din România care sunt, de fapt, lansate de către pagini de social media care copiază identitatea vizuală a brandurilor respective cu scopul de a-și găsi noi victime:
„Atenție la concursurile lansate în numele unor branduri cu reputație din România, prin intermediul unor pagini nou create sau compromise de pe social media!
 Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip #phishing sau #scam implică lansarea unor pagini de social media care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/conturi pentru fraudă (scam)!
Prin intermediul acestor pagini, infractorii cibernetici publică postări despre concursuri sau oferte promoționale false, precum această ‘oportunitate’ de a câștiga o mașină. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime.
Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie. Pagina de Facebook în cauză are denumirea Coca-Cola Fans și are sun 100 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un brand internațional.
Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial: coca-cola-regizter[.]blogspot[.]com și chiar schimbă natura premiului într-un voucher de 2500 EUR
Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă
  •  Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii
  •  Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri”, a mai anunțat DNSC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: