Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru șoferi! Nu se mai dă amendă

Anunț pentru șoferi! Nu se mai dă amendă

Anunț pentru șoferi!

Schimbare radicală pentru șoferii români. Polițele RCA vor fi prezentate și în format electronic, pe telefon, după ce modificările vor apărea în „Monitorul Oficial”.

CASF a aprobat, modificarea și completarea normei privind asigurările auto din România.

Anunț pentru șoferi! Nu se mai dă amendă

Potrivit Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat miercuri, modificarea și completarea normei privind asigurările auto din România referitoare la articolul care reglementeaza dovada încheierii asigurării RCA.

Dovada încheierii asigurării RCA cuprinde:

– polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic.

– dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

Mai mult, a fost introdusă o reglementare care prevede că dovada încheierii asigurării RCA o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto finalizare în România, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării.

Astfel, modificările intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării în „Monitorul Oficial” al României.

Amenzi mari și reținerea certificatului de înmatriculare

Șoferii românii care nu prezintă polița RCA în original în timpul în care aceștia sunt opriți de polițiști în trafic, vor rămâne fără certificatul de înmatriculare și vor fi sancționați cu o amendă de 2.000 de lei.

Polița de asigurare trebuie deținută obligatoriu de către cei care dețin autoturisme, iar prin intermediul ei, se acordă despăgubiri prejudiciile produse prin accidente.

ASF le-a cerut autorităților să vină în ajutorul asiguraților RCA, mai exact, pentru a se introduce posibilitatea de prezentare a poliței și în format electronic, și nu doar fizic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: