Redactia.ro
Home » Știri » Autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru șoferi

Autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru șoferi

Autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru șoferi

Potrivit unui proiect lansat recent în dezbaterea publică, autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru viitori șoferi. Dacă aceștia nu vor reuși să treacă examenul, aceștia vor fi decalrați inapți pentru conducerea autovehiculelor.

Autoritățile vor introduce un nou examen medical pentru șoferi

Un proiect de lege a fost publicat pe pagin.a Ministerului. Sănătății, care anunța că cei care doresc să devină șoferi profesioniști, vor fi nevoiți să facă un control pneumologic. Controlul pneumologic, ajută la identificarea riscului de apnee în somn, și se realizează doar pentru cei care doresc să devină șoferi pentru grupa II. Dacă candidatul ca fi declarat apt, va putea să conducă autovehiculul, dar dacă este declarat inapt, atunci nu va avea voie să conducă niciun autovehicul.

Legislația nouă prevede fișa medeicală pentru obținerea permisului să conțină examene de specialitate la medicina internă, ortopedie și traumatologie, neurologie psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie. De asemenea, persoanele care doresc să obțină permis de categoria II, C.,C.E.,C.1,C1E,D,DE,D1E, Tr, Tv, să facă și un examen la specialitate de pneumologie.

Creșterea valabilității examenului medical, de la 6 luni, la 1 an, în cazul tuturor categoriilor de obține a permisului de conducere.

Citeste si:Ce transformare! Cum arată acum Ionuț Dolănescu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: