Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM. Caniculă pentru zonele sudice și sud-estice

Avertizare ANM. Caniculă pentru zonele sudice și sud-estice

Vreme caniculara

Meteorologii au emis marți o avertizare de caniculă pentru zonele din sudul și sud-estul României. Totodată, specialiștii ANM anunță cod galben de ploi torențiale în 15 județe din țară.

Caniculă în sudul și sud-estul României

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, marți, 30 iunie a fost emisă o informare meteo de caniculă pentru sudul și sud-estul țării până miercuri seara.

Totodată, meteorologii anunță că 15 județe se află sub cod galben de ploi torențiale. Informarea meteo intră în vigoare de marți și expiră miercuri la ora 18.00.

Conform meteorologilor, vremea va fi foarte călduroasă, izolat caniculară, în zonele sudice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 grade Celsius, iar miercuri căldura se ca instala și în zonele vestice, iar maximele vor fi cuprinse între 32 și 34 de grade Celsius.

În zonele de câmpie, căldura va fi accentuată spre amiază, temperatura-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități.

Căldura se va menține și în următoarele zile, iar indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, cel mai mult în zonele de câmpie.

Cod galben de ploi torențiale în 15 județe din România

Începând de marți de la ora 12.00 s-a instalat un cod galben de ploi torențiale în 15 județe din țară până la ora 20.00.

Zonele afectate sunt cele din partea Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei. ANM anunță că se va produce instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse vor depăși 30-50l/mp.

Județele vizate de emiterea codului galben sunt Neamș, Suceava, Harghita, Brașov, Covasna, Prahova, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis o avertizare Cod portocalii de inundații valabilă pentru râul Prut, în zona județelor Botoșani, Iași și Vaslui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: