Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare meteo! Ninsori și polei în mai multe zone din țară

Avertizare meteo! Ninsori și polei în mai multe zone din țară

Avertizare meteo! Ninsori și polei în mai multe zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo în care se anunță ninsori și polei în mai multe zone din țară. Ce județe sunt afectate? 

Ninsori și polei în mai multe zone din țară

Avertizarea meteo generală este emisă pentru intervalul 7 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00. Potrivit ANM, se vor înregistra fenomene de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei.

Vor fi ninsori și polei în mai multe zone din țară, respectiv în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Potrivit ANM, va ninge și se va depune un strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8-10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15-20 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.  

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori și polei în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei

Zăpadă de 8 cm în România. Drumarii au intervenit cu utilajele

Zăpada a început să se stabilească și în România abia la jumătatea lunii noiembrie. Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de ninsori și vânt puternic în 11 județe din România. Conform ANM, în Rânca ninge, iar stratul de zăpadă a ajuns la opt centimetri.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la Rânca, a nins exact ca în povești, iar drumarii au mers pentru a acționa cu șase utilaje, după ce stratul de zăpadă a ajuns la opt centimetri. „Se acționează permanent cu lama și material antiderapant”, au spus cei de la Secția de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Stațiunea Rânca este situată la poatele vârfului Păpușa în Munții Novaciului din Masivul Parâng, fiind una dintre locurile din România în care ninge mai devreme, spre fericirea tuturor sportivilor de iarnă. Aceștia se pot da cu placa sau cu schiurile, pârtia fiind dotată cu teleschi, babyschi, instalație noctura și tunuri de zăpadă. Autoritățile au fost surprinse atunci când au primit avertizare de ninsori și polei.

Din cauza stratului de zăpadă depus în stațiunea Rânca, drumarii au decis să fie nevoiți să intervină cu utilaje șoselele naționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: