Redactia.ro
Home » Știri » Avertizări meteo ANM. Cod Galben de vijelii în aproape toată țara

Avertizări meteo ANM. Cod Galben de vijelii în aproape toată țara

GALERIE FOTO (2) COD GALBEN DE VIJELII

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben de vreme instabilă în cea mai mare parte din țară.

Conform meteorologilor, acesta vizează zonele de deal și de munte, precum Maramureș, Bant, Transilvania și Moldova. Specialiștii anunță ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși arii restrânse 40-60l/mp.

Avertizări meteo ANM. Cod galben de vijelii în toată țara

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, au fost emis un cod galben de vreme instabilă și de descărcări electrice în 31 de județe din țară.

Conform meteorologilor, codul galben a fost emis luni până marți, la ora 10.00. Acest cod vizează zonele de deal și de munte, precum în Maramureș, Banat, Transilvania și în Moldova, aici fiind așteptate descărcări electrice, ploi torențiale, grindină și vijelii.

În sudul Olteniei, atmosfera va fi caldă, iar temperaturile maxime vor fi de 36 de grade Celsius, iar în zonele de câmpie, câldura va fi mult mai accentuată.

De asemenea, vremea caldă va fi prezentă și în ultimele zile, iar disconfortul termic va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile sudice și sud-estice.

Marți, 30 iunie vremea se va mai răci. Specialiștii anunță o perioadă cu ploi de vară în nordul țării, centru, est și sud-est, iar miercuri ploile vor apărea doar în zona de munte.

În București, vremea va depăși 35 de grade Celsius, iar indicele de temperatura-umezeală va fi aproape de pragul critic de 80 de unități.

Aproape de seară, meteorologii anunță posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Vreme caniculară în weekend

În acest weekend, în România vremea a fost caniculară. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 30 și 32 de grade Celsius.

Meteorologii ANM au anunțat că deși, în luna iulie am avut parte numai de ploi torențiale și descărcări electrice, luna iulie va veni însoțită de caniculă. Luna ce vine va fi una canicular, iar în unele zone din țară ploile scurte își vor mai face apariția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: