Redactia.ro
Home » Sport » Astăzi, Ayrton Senna ar fi împlinit 61 de ani!

Astăzi, Ayrton Senna ar fi împlinit 61 de ani!

Ayrton Senna, Imola, accident

Pentru foarte mulți fani ai Formulei 1, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot din toate timpurile. Brazilianul, triplu campion mondial s-a stins din viață pe 1 mai 1994 într-un accident produs pe circuitul de la Imola.

Ayrton Senna s-a născut pe 21 martie 1960, în Sao Paulo, Brazilia. Și-a început cariera ca pilot de teste în Formula 1. A concurat mai întâi pentru Toleman. A fost remarcat de cei de la McLaren – Honda. În 1988 a devenit coleg cu Alain Prost, cei doi piloți dominând clasamentul în acel an. Cei șase ani petrecuți la McLaren au fost cei mai buni din întreaga sa carieră. A câștigat trei titluri mondiale, de alte două ori fiind vicecampion mondial. A câștigat 35 de curse și 49 de pole position-uri.
În 1994 a semnat cu Williams, dar nu a nemulțumit de monopostul său. A plecat din prima poziție în primele două curse ale anului, dar nu a terminat niciuna.

Senna s-a stins din viață pe circuitul de la Imola

Pe 1 mai 1994, Senna pornea în ultima sa cursă pe circuitul de la Imola.
A ieșit însă în decor și s-a izbit de un parapet de beton. Lovitura i-a fost fatală. Cursa din acel an din Italia a fost parcă blestemată. În calificări, Rubens Barrichello a avut un accident, iar austriacul Roland Ratzenberg a murit a doua zi. Încă din primele minute ale cursei au fost probleme. JJ Letho a fost lovit iar fragmentele din monopostul său au accidentat mai mulți fani. Turul al 7-lea a fost cel în care Senna și-a pierdut viața. În virajul Tamburello, mașina sa a mers în linie dreaptă și s-a izbit frontal de un parapet de beton! Acul de kilometraj s-a oprit la 233 de kilometri pe oră, însă de pe circuit ieșise cu 307 kilometri pe oră. A fost transportat la spitalul din Bologna, dar medicii nu au putut să-i salveze viața. Ayrton Senna suferise răni la cap. La ora 18.40 aceștia au constatat decesul unuia dintre cei mai mari piloți din istorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: