Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 2 octombrie 2020. Cui trebuie să îi urezi „La mulți ani”

Calendar 2 octombrie 2020. Cui trebuie să îi urezi „La mulți ani”

Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina

Calendar 2 octombrie 2020. Este mare sărbătoare pentru creștini în această zi, pentru că are loc cinstirea Sfinţilor Mucenici Ciprian şi Iustina.

Tot la această dată, are loc și pomenirea Sfântului Cuvios Teofil Marturisitorul; Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos; Sfântului nou Mucenic Gheorghe.

Viața Sfinţilor Mucenici Ciprian şi Iustina, sărbătoriți pe data de 2 octombrie

Sfântul Ciprian a trăit în vremea împăratului Dioclețian. El a studiat filosofia ți vrăjitoria și nu se ferea să facă vreun rău, atunci când oamenii veneau la ei să ceară ceva, oferind bani în schimb.

Sfânta Iustina a fost născută din părinți păgâni, dar ea auzind despre creștinism a fost la o biserică unde se propovăduia credința cea dreaptă, iar când a mers acasă și le-a povestit părinților ei despre cele auzite, toți trei au trecut la creștinism și au fost botezați ulterior.

Un tânăr care o dorea pe Iustina, după pofetele trupești, a mers la vrăjitor pentru a o face să cedeze. Dar fata era protejată de Maica Domnului și vrăjile nu au avut niciun efect. Atunci Ciprian a înțeles puterea Domnului și s-a făcut și el creștin și a început să răspândească cuvântul lui Dumnezeu. Ei au fost uciși de împăratul Dioclețian, în timpul masacrărilor creștine.

Rugăciune către Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi Muceniţa Iustina

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Ciprian

Glasul al 4-lea

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Ciprian, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Sfinţit Mucenic Ciprian şi al Sfintei Muceniţe Iustina, fecioara

Glasul 1

Ceata îngerilor, ceata mucenicilor, şi a Apostolilor Tăi, Cuvântule, se roagă totdeauna multei milostivirii Tale, Iubitorule de oameni, milueşte-i pe toţi, pentru Născătoarea de Dumnezeu, ca un îndurat.

De la meşteşugul vrăjitoresc întorcâdu-te, de Dumnezeu înţelepţite, la Dumnezeiasca Cunoştinţă, te-ai arătat lumii doc­tor preaînţelept, tămăduiri dă­ruind celor ce te cinstesc pe tine, Sfinţite Mucenice Ciprian şi pe Sfântă Muceniţă Iustina; cu care roagă-te Iubitorului de oameni, Stăpânului, să mântu­iască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: