Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 14 august 2020. Ce mare sfânt e sărbătorit de creștini

Calendar ortodox 14 august 2020. Ce mare sfânt e sărbătorit de creștini

Sfântul Proroc Miheia

Calendar ortodox 14 august 2020. La această dată, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Miheia. Tot în ziua aceasta Biserica îi cinstește și pe Sfântul Mucenic Marcel, episcopul Apamiei; Aducerea cinstitei Cruci în palatul imperial din Constantinopol; Sfântul Mucenic Ursichie; Sfântul Mucenic Simeon Trapezunteanul.

Viața Sfântului Proroc Miheia, sărbătorit pe data de 14 august

Sfântul Proroc Miheia a trăit în timpul lui Ilie și era de o credință desăvârșită. El îi mustra pe cei care erau împotriva credinței creștine și care se întorceau spre idoli, chiar și după ce cunoscuseră credința lui Dumnezeu. Inclusiv pe regele Ahab el îl certa pentru nesocotirea credinței celei drepte.

Atunci, regele voia să înceapă un război cu regele celălalt, din Samaria, iar el era în Ierusalim. S-a mâniat tare pe Proroc când i-a spus că nu va învinge și l-a aruncat în temniță.

“Tu vei vedea împlinirea cuvintelor acestea în ziua aceea când vei fugi din odaie în odaie şi din casă în casă, vrând să te ascunzi în casa ta de frica asirienilor. Dacă te vei întoarce cu pace, apoi să ştii că Domnul n-a grăit prin mine”. Regele a murit în război.

Canon de rugăciune către Sfântul Proroc Miheia

Troparul Sfântului Proroc Miheia, glasul al 2-lea:

A prorocului Tău Miheia pomenire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 8-lea. Irmos: Apa trecând…

Stih: Sfinte Prorocule Miheia, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ca o oglindă curată Dumnezeiască şi a celor Dumnezeieşti fiind, stai înaintea Făcătorului, fericite. Pe Acela roagă-L să izbăvească de primejdii pe cei ce te laudă pe tine cu credinţă.

Stih: Sfinte Prorocule Miheia, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Plin de duhovnicească ştiinţă şi de înţelepciune de la Dumnezeu fiind, Sfinte Prorocule Miheia, te-ai învăţat de la cele viitoare ca un curat la minte, preafericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Prorocind cu bună credinţă, ai zis că se va arăta Domnul din cer pe pământ, fericite, scriind arătarea Lui cea către noi.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Arătatu-S-a pe pământ în zilele cele de apoi luând Trup şi izbăvind pe cei robiţi de demult, Cel mai înainte de veci, Maica lui Dumnezeu şi S-a făcut cunoscut de noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: