Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 4 septembrie 2020. Sfântul Prooroc Moise

Calendar ortodox 4 septembrie 2020. Sfântul Prooroc Moise

GALERIE FOTO (2)

Calendar ortodox 4 septembrie 2020. Creștinii sărbătoresc la această dată un mare sfânt, care a fost un exemplu de credință. Este vorba despre Sfântul Proroc Moise. Tot la această dată, creștinii ortodocși îi cinstesc și pe Sfântul Sfinţit Mucenic Vavila; Sfântul Vavila, dascălul din Antiohia, împreună cu optzeci şi patru de copii; Sfinţii Teotim şi Teodul; Sfinta Ermiona, fiica Apostolului Filip; Sfinţii Mucenici Chentirion, Ochean, Teodor, Amian si Iulian; Sfinţii Mucenici Ermiona impreuna cu fratii sai: Haritina, Eutihia, Petronie, Zarvil, Tatuil si Veveea.

Viața Sfântului Proroc Moise, sărbătorit de creștini pe 4 septembrie

Sfântul Proroc Moise s-a născut în Egipt, iar cum părinții lui nu puteau să îl crească, aceștia au decis să îl dea pe mare. Totuși, acesta a fost salvat de fiica faraonului, care l-a adoptat și l-a crescut ca și cum ar fi fost propriul ei fiu.

El a ucis un egiptean care chinuia un evreu, așa că a fugit în Ținutul Madina, de teamă să nu primească o pedeapsă.

Dumnezeu i s-a arătat când păștea oile, sub forma rugului aprins, și i-a transmis lui Moise că trebuie să se întoarcă în Egipt, pentru a salva poporul evreu.

Pentru că faraonul nu a vrut să îi elibereze pe evrei, Dumnezeu a trimis zece pedepse asupra poporului. Marea Roșie a fost despărțită în două atunci când Moise, alături de poporul ales, a trecut în partea cealaltă. Moise a murit la 120 de ani.

Troparul Sfântului Prooroc Moise

Glasul al 2-lea

Suindu-te către înălţimea bunătăţilor, Sfinte Prorocule Moise, te-ai învrednicit a vedea Strălucirea lui Dumnezeu, primind tablele cele date de Dumnezeu; şi purtând întru tine darul însemnărilor, te-ai făcut cinstită laudă proorocilor şi mare taină a dreptei credinţe.

Condacul Sfântului Proroc Moise
Glasul al 2-lea

Ceata prorocilor împreună cu Moise şi cu Aaron, cu veselie se veseleşte astăzi, căci s-a împlinit sfârşitul proorociei lor asupra noastră. Astăzi străluceşte Crucea, prin care ne-ai mântuit pe noi, Hristoase Dumnezeule. Cu ale căror rugăciuni miluieşte-ne pe noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: