Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când pică Buna Vestire în 2021

Când pică Buna Vestire în 2021

Când pică Buna Vestire în 2021

Buna vestire este una dintre cele mai importante sărbători care există în calendar și este considerată fi cea mai veche sărbătoare a maicii Domnului. Aceasta este cinstită de creștini în fiecare an. Iată pe ce dată pică Bunavestire în 2021 și ce tradiții sunt în această zi.

Când pică Buna vestire în 2021. La ce dată o sărbătorim

Ca în fiecare an, și în 2021 Buna vestire este sărbătorită tot pe data de 25 martie. În acest an sărbătoarea, cade în timpul postului Paștelui. Pe scurt, Bunavestire este sărbătoarea prin care creștinul își amintește momentul în care arhanghelul Gavriil i-a adus Maicii Domnului cea mai importantă veste: aceea că îl va aduce pe lume pe mântuitorul Iisus Hristos. În popor, această zi mai este cunoscută și sub numele de Blagoveștenia.

Buna vestire este cea dintâi sărbătoare confirmată de documente, dintre toate sărbătorile în care o cinstim pe Maica Domnului. La început, data acestei sărbători nu era una exactă și ea era celebrată chiar înainte de Bobotează, pe 5 ianuarie, iar în unele Biserici din Apus, cum ar fi cea din Spania sau Milano, Buna vestire se sărbătorea pe data de 18 decembrie.

Tradiții și obiceiuri de Buna vestire

Pe data de 25 martie este dezlegare la pește acordată de biserică, indiferent dacă aceasta pică duminica sau nu în altă zi a săptămânii. Bună vestire este un praznic împărătesc și de aceea ar trebui să mâncăm acest tip de carne. Totuși nu se încalcă postul și nu se mănâncă carne de porc, de pui, ouă sau lapte. Bunavestire este legată de o mulțime de tradiții și obiceiuri în țara noastră transmise din popor.

Bătrânii spun că ziua de Buna vestire se mai cheamă și ziua cucului, deoarece pasărea cântă prima dată în an pe data de 25 martie. Pentru a ne merge bine tot anul, atunci când cântă cucul trebuie să fim veseli și voioși dar mai ales să avem bani în buzunar pentru a ne merge bine pe plan financiar tot anul.

Mai mult, se spune că de Buna vestire trebuie să numărăm de câte ori cântă cucul și în acest fel vom afla câți ani mai avem de trăit. Se mai spune că Bunavestire este singura zi din an în care creștinii pot sta la masă cu îngerii lor păzitori și este necesar să le arate că sunt buni prin faptele și vorbele lor. De asemenea, se mai spune că pe pragul casei, oamenii trebuie să pui pună paine și sare pe care îngerii să le mănânce.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: