Redactia.ro
Home » Știri » Când se fac, de fapt, cozonacii și pasca de Paște. Multe gospodine încep prea devreme

Când se fac, de fapt, cozonacii și pasca de Paște. Multe gospodine încep prea devreme

Când se fac, de fapt, cozonacii și pasca de Paște. Multe gospodine încep prea devreme

Iată când se fac cozonacii și pasca de Paşte, de fapt. Nu face și tu greșeala multor gospodine, care încep să le pregătească mult prea devreme, de obicei.

Când se fac, de fapt, cozonacii și pasca de Paște. Multe gospodine încep prea devreme

Gospodinele din România se pricep de minune când vine vorba despre cozonaci, pască și alte delicatese de Paște. Totuși, cele mai multe tind să se apuce prea devreme de pregătirea lor.

Potrivit unei tradiții, preparatele ar trebui pregătite în Joia Mare, ultima zi în care se pomenesc morții, atunci când femeile merg la biserică și împart colaci de post, vin, miere și fructe. Dacă însă nu apucați să le faceți în Joia Mare, aceste preparate de Paște mai pot fi gătite și în Sâmbăta Mare din ajunul Sfintelor Paști. În noaptea de Înviere, mâncarea trebuie dusă la biserică pentru a fi sfințită.

Cum prepari pasca moldovenească pentru Paște. Rețetele cu aluat sau fără aluat

Prima rețetă sugerată este una clasică, cu aluat pufos și cremos, în care o să se simtă aromele de lămâie și vanilie.

Ingrediente blat pască moldovenească

  • 300 de grame de făină
  • 60 ml de lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g de unt
  • 25 g drojdie
  • coaja de lămâie și portocală

Ingrediente umplutură pască moldovenească

  • 1 kg de brânză de vaci
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de făină
  • 4 ouă
  • 250 g de zahăr
  • 200 g de stafide
  • 2 pliculețe zahăr vanilat, coajă de lâmâie și portocolă
  • un praf de sare

Modul de preparare este unul foarte simplu. Într-un bol mare se va pune făina, peste care se vor adăuga ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte și puțin zahăr. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se depozitează lângă o sursă de căldură, pentru a crește.

Separat, într-un al bol, veți amesteca brânza de vaci, smântâna, zahărul, coaja de lămâie și de portocală, un praf de sare, făină, zahărul vanilat și ouăle. Pasul următor este să așezi aluatul (o fâșie subțire) pe o tavă unsă cu unt. Peste aceasta veți adăuga compoziția de brânză. Ulterior, veți adăuga o altă parte a aluatului, pentru a acoperi compoziția. Se bagă la cuptor, la o temperatură medie, și se lasă până se rumenește la suprafață. Aici puteți găsi și alte rețete de desert pentru Paște.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: