Redactia.ro
Home » Știri » Când se iese la pensie după anul nașterii. Tabelul complet

Când se iese la pensie după anul nașterii. Tabelul complet

GALERIE FOTO (6) Pensie 2021

Pensii 2021. Iată când poți ieși la pensie, în funcție de anul nașterii tale. Dacă aștepți cu nerăbdare vremea pensionării, când poți să stai, în sfârșit acasă, alături de cei dragi, atunci trebuie să consulți acest tabel, pentru a vedea când vei ieși, de fapt, la pensie.

Tabel cu anul în care vei ieși la pensie

Dacă vrei să afli câți ani mai ai de muncă, atunci trebuie să consulți tabelul care arată când vei putea să ieși la pensie, în funcție de anul nașterii tale. Cum vârsta de pensionare a crescut cu doi ani pentru femei, cele care sunt născute în 1971, vor ieși la pensie la 65 de ani.

Legea pensiilor din 2021. Ce spune premierul Florin Cîțu

Florin Cîțu le-a dat o veste proastă pensionarilor în ceea ce privește pensiile din 2021. Astfel, acesta a dat de înțeles că nu va avea loc mărirea de care se vorba, cea de 40%. De altfel, el a spus că și legea salarizării se va modifica.

„A fost o lege dată anul trecut, în mijlocul pandemiei, pentru a stimula. Ce vă spun acum e că ne uităm la toate sporurile din sectorul public pentru bugetul 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu. Și ne uităm la tot ce înseamnă salarizare. În același timp, pentru 2021 vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechități. Trebuie corectate. Și legea salarizării, și legea pensiilor vor fi amendate anul acesta, vor fi modificate, pentru a ține cont de câteva principii. Legea pensiilor de principiul contributivității, legea salarizării de câteva principii de a elimina aceste inechități din sistemul public”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Vârsta de pensionare, modificată

Vârsta de pensionare a fost modificată pentru o categorie de muncitori. Este vorba despre personalul care intervine în situațiile de urgență din țara noastră. Iată ce arată textul actului normativ:

“Personalul profesionist operativ care participă la acordarea asistenţei publice integrate de urgenţă deţine competenţele şi pregătirea profesională necesare, potrivit legii, şi este format din medici, asistenţi medicali, ambulanţieri/şoferi autosanitară, operatori registratori de urgenţă. Personalul aflat în contract cu serviciile publice judeţene şi locale Salvamont şi cu serviciile publice judeţene Salvaspeo, atestat ca salvator montan, respectiv ca salvator din mediul subteran şi/sau subacvatic speologic, este asimilat personalului profesionist operativ prevăzut de prezenta lege”, prevede actul normativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: