Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când se sărbătoresc, de fapt, nunta de argint și nunta de aur

Când se sărbătoresc, de fapt, nunta de argint și nunta de aur

Când se sărbătoresc, de fapt, nunta de argint și nunta de aur

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente care are loc în viața unui om. În fiecare an, este sărbătorită această încununare a iubirii și fiecare poartă un alt nume. Cele mai cunoscute sunt nunta de aur și nunta de argint. Iată la câți ani de căsnicie se sărbătoresc acestea!

Când se sărbătoresc, de fapt nunta de argint și nunta de aur

Cele mai populare sunt nunta de argint, nunta de aur și nunta de diamant, însă sunt denumiri simbolice pentru stadiul relației dintre soți în aproape fiecare an al căsniciei.

Totul despre nunta de argint. Unde se face ceremonia

Nunta de argint se sărbătorește la 25 de ani de la momentul căsniciei și este un prag pe care îl trec destul de multe căsnicii.

Tradiția arată că la nunta de argint, celebrarea celor 25 de ani de căsnicie se face printr-o petrecere în toată regulă. Totuși, legile bisericești nu sunt de acord cu această percepție și consideră că nu se face o altă nuntă. Astfel, preoții cred că nunta de argint este un moment în care soții vin să-i mulțumească lui Dumnezeu la biserică pentru dragostea și trăinicia căsniciei lor, în care ei trebuie să își ofere noi simboluri ale iubirii, care trebuie să fie neapărat de argint.

Slujba pentru căsnicia de argint este una în care nu se mai repetă sfânta taina cununiei, în care soții nu se mai cheamă miri pentru că au depășit date acest stadiu și este de preferat ca nașii să fie aceeași din prima zi. Superstițiile din bătrâni spun că în ziua nunții de argint, cel mai bine ar fi să donăm niște bani celor aflați la nevoie sau să facem o faptă bună. Totuși, un act de milostenie este obligatoriu, dacă vrem să ne bucurăm în continuare de o căsnicie trainică.

Nunta de aur. Când se sărbătorește și ce daruri își dau mirii

Nunta de aur este sărbătorită de soți când au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Cuplurile care rămân căsătorite chiar și la jumătate de secol de la momentul în care și-au spus jurămintele în fața lui Dumnezeu primesc simbolul aurului, care semnifică putere, înțelepciune și prosperitate.

Momentul sărbătoririi nunți de aur poate fi marcat printr-o slujbă bisericească. Nu este nevoie de prea mulți invitați, dar este neapărată nevoie de nași și de familie. Florile galbene sunt esențiale la nunta de aur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: