Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când sunt zilele de dezlegare la pește în postul Paștelui 2021

Când sunt zilele de dezlegare la pește în postul Paștelui 2021

Când sunt zilele de dezlegare la pește în postul Paștelui 2021

Postul Paștelui 2021. Iată când sunt zilele cu dezlegare la pește din Postul Paștelui din acest an și când au voie credincioșii să consume produse din pește, untdelemn sau vin.

Postul Paștelui 2021. Dezlegările la pește din acest an

Postul Paștelui sau Postul Mare, cum mai este el numit, durează 40 de zile. În acest an el se va încheia pe data de 2 mai, când are loc învierea Domnului.

Acesta este cel mai lung post de peste ani și tocmai din acest motiv creștinii sunt foarte interesați să afle când au loc zilele cu dezlegare la pește având în vedere că este un post foarte restrictiv din punctul de vedere al alimentației.

În toată această perioadă de 40 de zile, cei care timp post pot să consume pește numai de două ori. Prima dezlegare la pește are loc pe data de 25 martie, joi, când are loc Buna Vestire,  sărbătoarea prin care Fecioara Maria a fost anunțată că va deveni cea care va oferi posibilitatea întrupării lui Dumnezeu.

Ultima zi din Postul Paștelui 2021 când creștinii pot mânca preparate din pește sunt Floriile, adică în duminica dinaintea sărbătorii Învierii Domnului. Pe lângă faptul că în post nu ai voie să mănânci niciun fel de reparat din carne, lapte, sau ouă, nu poți să consumi nici vin și nu ar trebui să gătim mâncarea cu undelemn.

Dezlegare la vin și untdelemn în postul Paștelui 2021

Astfel, toată mâncarea trebuie să fie doar fiartă sau la cuptor și nu trebuie să nu fie folosit ulei deloc. Sunt, totuși, mai multe zile în care există dezlegări la vin, dar și la untdelemn, în care creștinii se pot bucura de aceste preparate și le pot folosi în mâncare.

Se pot folosi vinul și untdelemnul pe:

27 și 28 martie (sâmbătă și duminică)

3 și 4 aprilie (sâmbătă și duminică)

10 și 11 aprilie (sâmbătă și duminică)

17 și 18 aprilie (sâmbătă și duminică)

24 aprilie (sâmbătă)

În cazurile în care Bunavestire are loc în Săptămâna Mare, creștinii nu mai au dezlegare la pește și ei pot consuma doar vin și undelemn. Totuși, în acest an Bunavestire cade într-o joi și creștinii pot mânca pește.

În Postul Paștelui este interzis să se facă nunți și botezuri și în toate cele 40 de zile aceste evenimente nu au loc. De asemenea, pentru că este un moment de reamintire a patimilor prin care a trecut Hristos în Postul Paștelui nu se cântă și nu se dansează, iar orice fel de petrecere este considerată nepotrivită. Fumatul și alcoolul nu sunt permise în toată această perioadă.

Când are loc Paștele ortodox în următorii ani

Paștele Ortodox 2022 – 24 aprilie

Paștele Ortodox 2023 – 16 aprilie

Paștele Ortodox 2024 – 5 mai

Paștele Ortodox 2025 – 20 aprilie

Paștele Ortodox 2026 – 12 aprilie

Paștele Ortodox 2027 – 2 mai

Paștele Ortodox 2028 – 16 aprilie

Paștele Ortodox 2029 – 8 aprilie

Paștele Ortodox 2030 – 28 aprilie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: