Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cărbunele medicinal. Lista cu problemele pe care le poate rezolva

Cărbunele medicinal. Lista cu problemele pe care le poate rezolva

GALERIE FOTO (2) Cărbune medicinal

Cărbunele medicinal poate fi folosit pentru a remedia mai multe probleme. Cea mai importantă dintre ele se referă la situațiile de otrăvire prin supradoză de medicamente, dar poate acționa și împotriva colesterolului și balonării. Totodată poate susține și funcția renală.

Cum acționează cărbunele medicinal?

Cărbunele medicinal captează toxinele și substanțele chimice din intestin și previne absorbția lor. Are o textură poroasă, ceea ce îl ajută să atragă molecule precum toxinele și gazele. Cărbunele activ nu se absoarbe în corp, astfel, poate transporta, prin fecale, diverse toxine care se leagă de suprafața sa.

Cărbunele medicinal, tratament de urgență în caz de otrăvire

Cărbune medicinal
Cărbune medicinal

Cărbunele medicinal poate fi folosit pentru a trata supradozele de medicamente eliberate pe bază de rețetă, dar și cele fără prescripție medicală.

Un studiu de specialitate arată că o doză de 50 sau 100 de g de cărbune activ poate reduce absorbția acestuia la adulți în proporție de 74%. Efectul scade la aproximativ 50% atunci când cărbunele este luat la 30 de minute după ingerarea medicamentului și la 20% dacă este luat la trei ore după supradozaj.

Rețineți că acest remediu nu este soluția pentru orice caz de otrăvire! Are efect redus atunci când este vorba despre intoxicații cu alcool, fier sau potasiu.

Cărbunele medicinal ajută funcția renală

Cărbunele activat contribuie la susținerea funcției renale prin reducerea numărului de toxine pe care rinichii trebuie să le filtreze.

Acest beneficiu este deosebit pentru pacienții care suferă de boli renale cronice.

Într-un studiu, suplimentele cu cărbune au părut să contribuie la scăderea nivelului de uree și de alte produse reziduale din sânge la pacienții cu boală renală în stadiu final.

Cărbunele medicinal poate reduce nivelul colesterolului

Acest lucru se datorează faptului că poate lega colesterolul și acizii biliari care conțin colesterol în intestin, împiedicând organismul să-i absoarbă.

Dintr-un studiu reiese că administrarea a 24 de grame de cărbune activ pe zi timp de patru săptămâni a scăzut colesterolul total cu 25%.

Într-un alt studiu, administrarea zilnică a 4 până la 32 de grame de cărbune activ a contribuit la reducerea colesterolului cu 29-41% la persoanele cu niveluri ridicate de colesterol.

Alte utilizări ale cărbunelui activ:

Cele mai cunoscute utilizări ale cărbunelui medicinal sunt:

Reducerea flatulenței: Acest remediu poate contribui la reducerea producției de gaze după o masă îmbelșugată.

Filtrarea apei: Cărbunele activat este un mod popular de a reduce metalele grele și conținutul de fluor din apă. Cu toate acestea, nu pare să fie foarte eficient în eliminarea virusurilor, bacteriilor sau a mineralelor din apa dură.

Albirea dinților: Dovezi anecdotice spun că dinții pot fi albiți dacă sunt spălați cu pudră de cărbune activ prin absorbția plăcii și a altor compuși de colorare a dinților. Cu toate acestea, unii stomatologi avertizează că folosirea cărbunelui ar putea afecta smalțul dinților.

Tratarea pielii cu probleme: Aplicarea acestui cărbune pe piele este promovată ca un tratament eficient împotriva acneei și a mușcăturilor de insecte sau de șerpi.

Cărbunele medicinal este considerat sigur în majoritatea cazurilor în care este utilizat, iar reacțiile adverse sunt rare și lipsite de severitate. Printre acestea se numără greața și vărsăturile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: