Redactia.ro
Home » Știri » Care e pluralul cuvântului mazăre. Mulți se exprimă greșit

Care e pluralul cuvântului mazăre. Mulți se exprimă greșit

Ce se pune în mazăre să fiarbă mai repede? Secretul marilor bucătari

Care e pluralul cuvântului mazăre, de fapt. Crezi că știi răspunsul corect? Toți greșesc, de obicei. Iată despre ce e vorba!

Care e pluralul cuvântului mazăre. Mulți se exprimă greșit

Mazărea este un aliment ușor de preparat și foarte gustos dacă este condimentat și așezat lângă un alt preparat.

La fel toate leguminoasele, și mazărea este o excelență sursă de proteine de origine vegetală și conține o cantitate mare de fibre. Fitonutrientii continuti de mazăre au capacitatea de a reduce apetitul, iar proteinele combinate cu fibrele încetinesc procesul de digestie și promovează sentimentul de sațietateAceastă determina reducerea totalului de calorii consumate, astfel  mazărea este unul dintre alimentele utile în dietele sănătoase, unde este important controlul cantității de calorii consumate zilnic.

În general, mazărea nu este greu de gătit, în special dacă vorbim despre cea la borcan.

Însă nu vorbim acum despre cum să gătești mazărea, ci despre cuvântul în sine. Te-ai întrebat vreodată care este pluralul acestui cuvânt sau – mai important – dacă chiar are un plural? Există un răspuns clar în această privință. La fel ca multe altele din limba română, cuvântul este defectiv de plural, adică nu are formă de plural. Se întâmplă în cazul multor noțiuni pentru care nu a fost nevoie să fie puse la plural și pentru care nu există contexte în care să fie nevoie să fie folosite la forma de plural.

mazăre. f. Singular, Plural. Nominativ-Acuzativ, mazăre, invariabil. Articulat, mazărea, invariabil. Genitiv-Dativ, mazărei, mazării, invariabil.

Alte cuvinte din limba română defective de plural: miere, unt, fasole, năut, smântână, drojdie, făină, brânză și multe alte cuvinte din zona gastronomiei și nu numai. Sigur, există pluralul „brânzeturi” sau „drojdii”, atât că sensul se schimbă. Dacă spunem brânzeturi, ne referim la sortimente de brânză. Dacă spunem drojdii, ne referim la acele substanțe care fac să fermenteze berea, vinul și așa mai departe, potrivit ego.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: