Redactia.ro
Home » Știri » Cât este punctul de pensie în 2021

Cât este punctul de pensie în 2021

Cât este punctul de pensie in 2021

Punctul de pensie 2021. Legea pensiilor este încă în discuții, după cum anunță chiar premierul Florin Cîțu, dar ceea ce este cert este că pensiile vor crește în acest an. Deocamdată, nu se știe cu cât sau de când, însă informațiile vor fi date de îndată ce acestea se vor stabili, a asigurat prim-ministrul.

Pensii 2021. Câți bani primesc pensionarii în acest an

Pensiile și Legea pensiilor 2021 sunt într-o continuă controversă. Bugetul pentru acest an este încă în discuții, iar o decizie definitivă nu a fost luată nici în privința pensiilor. Asigurările guvernanților sunt că pensiile vor crește fără doar și poate.

„Noi estimăm, mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46 la sută, anul viitor estimarea este de 8,1%”, declara Florin Cîțu. Astfel, punctul de pensie ar crește în 2021 la 1.559 de lei, când în prezent este 1.442 de lei.

Creșterea pensiilor cu 40%, imposibilă

Despre creșterea pensiilor cu 40%, prim-ministrul a spus că este o variantă pe care România nu și-o permite, chiar dacă Curtea Constituțională a stabilit că legea nu încalcă principiile sale și este validă.

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. Dar legea merge în acest moment la promulgare. Preşedintele are două variante – reexaminare în Parlament sau să o promulge”, spune premierul Florin Cîţu.

„Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari şi se văd şi anul acesta. Creşterile de anul trecut se susţin şi anul acesta, mai ales având în vedere că inflaţia a scăzut constant din 2019, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, adaugă Cîţu.

Legea Pensiilor va suferi modificări substanțiale

Mai mult, premierul a vorbit despre faptul că atât Legea Pensiilor, cât și Legea Salarizării sunt în discuții în vederea stabilirii unor modificări.

„Ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilităţii finanţelor publice în România”, a declarat Cîțu.

Legea pensiilor va fi bazată pe contributivitate, a precizat premierul.

„Această coaliţie a spus din primul moment vrem să avem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate”, a argumentat Cîțu.

Va fi aplicată sau nu actuala lege a pensiilor din septembrie 2021?

„Vom vedea dacă suntem gata cu o nouă lege a pensiilor în această perioadă şi putem să o aplicăm până atunci. Dar bugetul, bineînţeles, se construieşte pe legislaţia în vigoare”, a spus Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: