Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câte calorii are o sticlă de vin, dar un pahar

Câte calorii are o sticlă de vin, dar un pahar

GALERIE FOTO (3) Calorii vin

Vinul este considerat a fi un aliment bun pentru sănătate, dar poate fi acesta considerat bun și pentru dietă? Iată câte calorii are, de fapt, un pahar de vin.

Câte calorii are vinul. Care este adevărul

Vinul este o băutură recomandată de multe ori inclusiv de medici, dar este oare acesta bun și pentru persoanele care țin o dietă strictă? Iată că trebuie să ştiţi că fiecare tip de vin diferă, nu numai pentru proprietăţile pe care le are, ci şi pentru  numărul de calorii de care dispune.

Aşadar, am întocmit o listă cu numărul de calorii pentru mai multe categorii de vinuri. Toate acestea sunt pentru 100 de grame de produs. Un pahar de vin are undeva între 100 și 160 de calorii.

Burgundy roșu -120 calorii

Șampanie seacă sau vin spumant – 116 calorii

Șampanie dulce sau vin spumant – 138 de calorii

Vin alb  sec (Sauvignon Blanc, Chardonnay) – 110 calorii

Vin roșu sec (Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon) – 114 calorii

Bordeaux roșu – 116 calorii

Zinfindel roșu – 114 calorii

Mușcat – 130 calorii

Riesling, Chenin Blanc – 118 calorii

Vinuri alcoolizate / pentru desert (18-25% alcohol) 173 de calorii

Madeira: 100 ml – 165 calorii

Marsala: 100 ml – 165 calorii

Port: 100 ml – 154 clorii

Riesling (dulce, de deșert): 100 ml – 207 calorii

Vermouth/ Sherry (sec): 100 ml- 157 calorii

Vermouth/ Sherry (dulce): 100 ml – 166 calorii

Dacă te interesează și acest aspect, uite ce calorii conțin tăriile.

Ce calorii au băuturile spirtoase

Tequila: 110 cal

Vermut: 158 cal

Brandy: 225 cal

Rom: 231 cal

Vodka: 231 cal

Coniac: 239 cal

Whiskey: 251 cal

Gin: 263 cal

Bere Bavaria: 23,5 cal

Bere brună: 48 cal

 

Ce spun experții despre consumul de vin

Specialiștii sunt, în mare parte, de părere că vinul este foarte bun pentru sănătate.

„Multe studii au arătat că un consum moderat de alcool, în special de vin, este asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, spre deosebire de lipsa consumului sau consumul exagerat de alcool”, a explicat Luigi Ferrucci, director științific la Național Institute on Aging.

„Consumul moderat de alcool în general (o băutură pe zi în cazul femeilor și două pentru bărbați) este cunoscut că fiind benefic, spune James O’Keefe, director la secția de cardiologie preventivă la Mid America Heart Institute din Kansas City.

Totuși, consumul în exces poate duce numai la lucruri rele.

‘Creşterea consumului pentru a beneficia de antioxidanţi poate, din contră, să mărească rată mortalităţii totale şi a celei cauzate de boli cardiovasculare. În exces, provoacă intoxicaţie acută sau cronică, scăderi bruşte ale tensiunii, tulburări psihice şi de ritm cardiac, leziuni neuronale pe termen lung, dependenţă’, spune Vanesa León.

Ce se întâmplă cu consumatorii români? Aceștia încep să devină din ce în ce mai educați în ceea ce privește consumul de vin.

„Mentalitatea consumatorului evoluează şi modurile de consum evoluează. Ceea ce mă încântă este că se dezvoltă filiere de comerţ mai tradiţionale precum magazine specializate sau baruri de vinuri chiar şi cu vânzare în detaliu a vinurilor. Încep să se orienteze spre locuri unde există un specialist, un somelier care să îi ajute în alegerea vinului”, spune Julia Scavo, somelier.

Loading...