Redactia.ro
Home » Stil de viață » Caz neașteptat în România. Care este motivul pentru care un preot a refuzat să împărtășească o bătrâna

Caz neașteptat în România. Care este motivul pentru care un preot a refuzat să împărtășească o bătrâna

împărtășanie

În centrul localității Valu lui Traian, un incident cu totul neașteptat a avut loc la biserica din zonă, captând atenția comunității și generând reacții puternice.

Momentul neplăcut: Refuzul șocant al preotului

Un bărbat a relatat o experiență incredibilă trăită alături de mama sa în vârstă de 87 de ani, atunci când au mers la biserică pentru a se spovedi și a se împărtăși. Într-un moment care ar fi trebuit să fie de liniște și spiritualitate, preotul a refuzat să îi administreze Sfânta Împărtășanie mamei sale, dintr-un motiv cu totul șocant.

Într-o decizie care a stupefiat pe toată lumea, preotul a invocat faptul că mama bărbatului nu locuiește pe o stradă din parohia sa, ca motiv pentru a refuza să o împărtășească. Această excludere pe baza unor criterii administrative a fost considerată de mulți ca fiind profund nedreaptă și inumană.

Reacția publică: Indignarea comunității

Bărbatul nu a ezitat să își exprime nemulțumirea pe rețelele sociale, condamnând acțiunea preotului și evidențiind lipsa de compasiune și spirit creștinesc în această situație. Incidentul a generat un val de indignare în comunitate, iar mulți au criticat vehement decizia preotului și lipsa sa de înțelegere față de nevoile spirituale ale credincioșilor.

Am fost cu mama mea, de 87 de ani, la biserica din fața Poliției pentru a se spovedi. Am stat la slujba frumos și la sfârșit, când să se spovedească, preotul i-a spus mamei mele că nu o spovedește, pentru că nu stă pe o stradă din parohia lui. Mi-a zis să îl sun pe preotul care răspunde de acea stradă. Să vă fie rușine, că trimiteți acasă o bătrână în cârje și nu o puteți spovedi în biserică, rușine, rușine, rușine!

Sincer nu mă așteptam la așa ceva; eu și mama mea mergem mai tot timpul pe la biserici și mânăstiri dar la noi în comună, să te trimită acasă pentru că nu ești pe strada preotului care slujește în casa lui Dumnezeu… nu am cuvinte.”,  a povestit bărbatul pe rețelele sociale.

Reflecții asupra toleranței și compasiunii

Această întâmplare tristă aduce în atenția noastră importanța toleranței și a compasiunii în practicile religioase. În loc să fie un moment de conexiune spirituală și alinare pentru credincioși, refuzul preotului a adus suferință și dezamăgire. Este necesar să ne întrebăm în ce măsură criteriile administrative ar trebui să primeze în fața nevoilor umane și spirituale ale celor care se adresează bisericii în căutarea de sprijin și îndrumare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: