Redactia.ro
Home » Monden » Ce a făcut cu premiul de la iUmor, Andrei Ungureanu, tânărul cu Tourette

Ce a făcut cu premiul de la iUmor, Andrei Ungureanu, tânărul cu Tourette

Omul cu Tourette a câștigat finala iUmor

Andrei Ungureanu, tânărul cu sindromul Tourette, a câștigat anul trecut concursul iUmor. Acesta a dezvăluit ce a făcut cu marele premiu, în valoare de 20.000 de euro.

Ce a făcut cu premiul de la iUmor, Andrei Ungureanu, tânărul cu Tourette

Andrei Ungureanu, tânărul cu sindromul Tourette , care a câștigat anul trecut iUmor, a dezvăluit că o parte din marele premiu de 20.000 euro l-a donat unei asociații de copii, iar de restul și-a achitat cele necesare.

„Cu o parte din bani mi-am achitat trecutul, am avut niște datorii. Apoi am donat unei asociații de copii. Acum vreau să-mi pun dinții. Nu am dinți și vreau să-mi pun neapărat. Trebuie să mă sedeze medicul, pentru că eu nu pot sta nemișcat”, a decalarat acesta în cadrul unei emisiuni Tv, potrivit Spynews.

Din cauza bolii sale, Andrei s-a confruntat cu multe obstacole. A fost judecat de mulți oameni, care nu știau că gesturile sale incontrolabile sunt din cauza sindromului Tourette.

„Nu mi-am pierdut prieteni, dar oamenii care nu ştiau ce înseamnă sindromul Tourette îmi spuneau: «Băi, dar sughiţi». Toţi îmi spuneau să nu mai fac aşa”, a declarat Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor.

Andrei Ungureanu a participat și la ”Chefi la Cuțite”

Andrei Ungureanu le-a pregătir juraților de la Chefi la Cuțite o ciorbă de perișoare. Odată ce a dat ochii cu aceștia, Andrei a mărturisit că i-a fost destul de greu să gătească, din cauza afecțiunii lui. Tot din cauza sindromului său, Andei a fost nevoit să se lase de școală, în clasa a 9-a, așa că s-a învățat de unul singur să facă programare. Mai apoi a urmat din nou studiile și a obținut o diplomă în programare.

„Dacă am o lingură, și iau carne, aia nu o să mai fie carne, aia se duce. Vreo 10% din persoanele cu sindromul Tourette au și aceste ticuri verbale. O singură persoană am mai cunoscut cu acest sindrom și a fost dezastru. El imita ce ziceam eu și invers. Am fost judecat foarte mult, mai ales de către profesori și adulți, ei credeau că fac intenționat, ceea ce m-a făcut să urăsc școala. În clasa a 9-a m-am lăsat de școală, părinții au fost de acord. Am învățat să fac programare singur. Apoi am studiat și mi-am luat diploma în programare. Cumva mă ajută să îmi cresc încredere în sine. Eu în momentul în care țin un ou în mână îmi vine să îl arunc, sau să îl sparg, sau să îl strâng”, a povestit Andrei Ungureanu, printre acestea strecurându-se și câteva dintre ticurile sale unice.

Plin de umor, Andrei Ungureanu a dezvăluit că mai scapă cuvinte urâte și la adresa părinților, care îi răspund cu aceeași monedă. La un moment dat, Andrei a lucrat la un call center, vorbind cu americani, care înțeleg mai bine boala sa. În prezent, Andrei se ocupă de Youtube și Tik-Tok.

„M-am obișnuit cu sindromul, ne înțelegem bine. Se manifestă în timp, m-am născut cu ticurile acestea. Am lucrat la call-center, făceam ca o cloșcă câteodată pe apel. Vorbeam cu persoane din Statele Unite sau din Anglia, iar ei știau ce înseamnă sindromul Tourette. Ăsta sunt eu, am momente când fac foarte urât, și uneori mai puțin urât. Am făcut puțină mizerie în bucătărie. Am și momente când pot să mă abțin, dar după ticurile vin mult mai urât. Acum fac YouTube și TikTok. Momentan mă descurc. Mi-am înjurat și părinții, dar m-au înjurat și ei înapoi”, a mai povestit Andrei Ungureanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: