Redactia.ro
Home » Știri » Ce este stimulentul de inserție și cum îl poți obține în 2021

Ce este stimulentul de inserție și cum îl poți obține în 2021

GALERIE FOTO (2) Ce este stimulentul de inserție și cum îl poți obține în 2021

Stimulent de inserție 2021. Iată ce reprezintă, de fapt, acesta și cum poate fi el obținut: cine este eligibil și ce sumă de bani poți primi.

Ce este stimulentul de inserție. Cum se obține

Stimulentul de inserție reprezintă suma de bani primită lunar de care pot beneficia părinții care stabilesc să revină la muncă înainte de momentul terminării concediului de creștere a copilului. De acest stimulent poate beneficia oricare dintre cei doi părinți care se află în concediu de creștere a copilului. Ministerul Muncii a depus în dezbatere un proiect prin care stimulentul de inserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte ca bebelușul să împlinească vârsta de șase luni să fie de la 650 RON lunar, cât este acum, la 1500 RON. Anunțul a fost făcut de către Raluca Turcan, ministrul Muncii.

”Prin acest proiect de OUG modificăm cadrul legal pentru concediul și indemnizația lunară, în sensul în care creștem stimulul de reinserție pentru parintele care se întoarce la muncă înainte de 6 luni, acesta fiind în concediul de creștere a copilului”, a spus Turcan.

”Până acum, foarte foarte puțini părinți au optat să revină la muncă mai repede. Noi mizăm ca prin această măsură, cel puțin un sfert dintre părinți să revină mai repede la muncă”, a mai spus Raluca Turcan.

Câți bani poți primi lunar, potrivit legii

Ce arată ordonanța de urgență referitor la stimulentul de inserție primit lunar:

Art. 7 – (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie, după cum urmează :

  1. a) în cuantum de 1500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Acte necesare stimulent de inserție 2021

Actele de identitate ale părinților- copie și original

Certificatul de naștere al copilului  –copie și original

Certificat căsătorie –copie și original

Adeverință eliberată de angajator din care să reiasă data reluării activității și perioada în care ai fost în concediu de creștere și îngrijire copil,

Dovada reluării activității (decizie, ordin, act adițional)

Cerere tip (se ia de la sediul DGSAPC de pe raza localității de domiciliu)

Extras de cont în original cu ștampila și semnătura băncii ( după caz)

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: