Redactia.ro
Home » Știri » Ce este STRIKEFORNATO? România a devenit al 15-lea membru

Ce este STRIKEFORNATO? România a devenit al 15-lea membru

Într-un anunț oficial, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că România a devenit al 15-lea membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO, cunoscută și sub denumirea de STRIKEFORNATO. Acest pas important marchează o consolidare semnificativă a parteneriatului dintre Forțele Navale Române și STRIKFORNATO, consolidând apărarea Flancului Estic al Alianței și regiunii Mării Negre. Momentul este cu atât mai semnificativ pentru România cu cât anul 2024 marchează 20 de ani de la aderarea țării noastre la NATO, subliniind angajamentul continuu al României față de securitatea și stabilitatea regiunii. Iată detaliile!

Ce este STRIKEFORNATO

Parteneriatul dintre Forțele Navale Române și STRIKFORNATO a început cu mai bine de un an și a inclus participarea cu ofițeri români la activitățile și misiunile executate de Comandamentul Aliat Întrunit al NATO, în zona de responsabilitate a Alianței. Acest parteneriat a avut un impact semnificativ asupra pregătirii și capacității de reacție a Forțelor Navale Române în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Dar ce este, mai exact, STRIKFORNATO? STRIKFORNATO reprezintă Comandamentul Aliat Întrunit, cu accent pe domeniul maritim. Aceasta include capabilități cu capacitate foarte ridicată de lovire, cum ar fi grupurile de luptă a portavioanelor, grupurile expediționare și grupurile de lovire formate din crucișătoare, distrugătoare și fregate. Acesta este unul dintre cele mai puternice grupuri navale ale NATO și joacă un rol crucial în asigurarea securității și stabilității în regiunea Mării Negre și în întreaga zonă a Alianței Nord-Atlantice.

„România a devenit al 15-lea membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO (STRIKFORNATO), cel mai puternic grup naval de lovire al Alianței.
Este un pas care întărește și mai mult parteneriatul dintre Forțele Navale Române și #STRIKFORNATO. Împreună suntem mai puternici și apărăm și mai bine flancul estic al Alianței și regiunea Mării Negre.
Pentru România, momentul este cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de când țara noastră a aderat la NATO”, a scris ministrul Apărării, Angel Tîlvăr pe Facebook. 

România a devenit al 15-lea membru

Prin aderarea la STRIKFORNATO, România devine parte a unei structuri de comandă extrem de importante în cadrul NATO, contribuind la consolidarea capacității Alianței de a face față amenințărilor de securitate și la întărirea poziției sale în regiunea Mării Negre. Această evoluție reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării alianței și a securității în Europa de Est.

Astfel, aderarea României la STRIKEFORNATO este un moment deosebit de important pentru securitatea și stabilitatea regiunii și subliniază angajamentul ferm al țării noastre față de Alianța Nord-Atlantică. Prin acest pas, România devine un membru deplin al acestei structuri de comandă vitală și contribuie la întărirea poziției NATO în regiunea Mării Negre. Acesta este un exemplu concret al determinării țării noastre de a asigura securitatea și stabilitatea în Europa de Est, în beneficiul întregii Alianțe.

Sursa foto: cursdeguvernare.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: