Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu are vatmanul unei garnituri de metrou la Metrorex

Ce salariu are vatmanul unei garnituri de metrou la Metrorex

Metrou

Metroul din București este unul dintre cele mai folosite mijloace de transport în comun, așa că nu este de mirare că vatmanii ajung să aibă niște salarii mari, chiar mai mari decât media națională.

Ce salariu are vatmanul unei garnituri de metrou la Metrorex

Metroul bucureștean este singurul din țara noastră, dar este extrem de folosit zilnic de către o mulțime de oameni. Un angajat are un salariu mediu de 5.408 lei net pe lună, potrivit datelor oferite de Ministerul Transporturilor.

Totuși, trebuie specificat că un vatman de metrou are salariul în funcție de vechimea sa, dar și de experiență. Chiar și așa, veniturile unui angajat de la Metrorex sunt destul de mari. Salarul mediu pentru personalul tehnic este de 7.300 de lei, în timp ce mecanicii obțin 8.000 de lei. Cei care lucrează pe timpul nopții primesc de la companie suma de 5.300 de lei.

Ce alte beneficii are un angajat Metrorex

Mai mult decât aceste salarii consistente, cei care lucrează pentru Metrorex au și alte beneficii. Este vorba despre tichetele de masă. Un astfel de tichet are valoarea de 20 de lei, iar acesta poate asigura masa zilnică a angajatului. Tichetele de masă sunt valabile doar pentru lunile lucrate.

Angajații de la Metrorex au decontate și biletele de odihnă și tratament. Salariații nu primesc în totalitate bani pentru acestea, ci este acoperit 75% din ele. De asemenea, angajații de la Metrorex beneficiază de reducerea pe jumătate a costului abonamentelor pe căile ferate și rutiere.

Cei care lucrează la Metrorex beneficiază, totodată, de cazare aproape în totalitate gratuită la Hotelul Zamora, ce se adlă în Bușteni. Motivul este unul simplu. Acesta este deținut de sindicatul Metrorex.

Potrivit datelor Metrorex, un angajat câștigă într-o lună media de 5.408 lei pe lună, o sumă foarte mare dacă ne raportăm la salariul minim brut din țara noastră, care este în valoare de 2.230 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: