Redactia.ro
Home » Horoscop » Ce zodie ești în Zodiac Chinezesc. Horoscop chinezesc pentru fiecare

Ce zodie ești în Zodiac Chinezesc. Horoscop chinezesc pentru fiecare

GALERIE FOTO (2) Ce zodie ești în Zodiac Chinezesc. Horoscop chinezesc pentru fiecare

Ce zodie ești în Zodiac Chinezesc – află care este semnul tău. Zodiacul chinezesc diferă de cel european. Acesta nu se calculează de la începutul lunii ianuarie și nici nu se calculează în funcție de lună. Iată cum să afli și tu ce zodie ești în horoscopul chinezesc.

Zodiacul chinezesc corespunde unei perioade de aproximativ un an. El începe odată cu Anul Nou chinezesc, care este stabilit să înceapă în a doua Lună Nouă după solstițiul de iarnă. Așadar, Anul Nou Chinezesc nu este sărbătorit mereu la aceeași dată.

Află ce zodie ești în zodiacul chinezesc

Zodiacul chinezesc a apărut în urmă cu 3 mii de ani, cu mult înainte de astrologia europeană. Zodiacul chinezesc, nu se bazează, ca cel european, pe așezarea soarelui și a planetelor, ci pe fazele lunii. Fiecare al ciclului are un nume de animal.

Zodia ta în horoscopul chinzesc se stabilește în funcție de data în care te-ai născut, adică și luna și anul în care te-ai născut. Este un zodiac care are la bază un ciclu de 12 ani. La rândul său, acesta face parte dintr-un ciclu mai lung, de 60 de ani.

Zodiile reprezintă aparența, adică felul în care o persoană e percepută o persoanță de cei din jur. Aceasta e o deosebire importantă de zodiacul european, unde se consideră că zodia dictează norocul și personalitatea nativului.

Tradițional, zodiacul începe cu zodia șobolanului:

Șobolan – 鼠
Bivol – 牛
Tigru – 虎
Iepure – 兔
Dragon – 龍
Șarpe – 蛇
Cal – 馬
Capră – 羊
Maimuță – 猴
Cocoș – 鷄
Câine – 狗
Mistreț – 猪

Zodiac Chinezesc – Legenda

Legenda zodiacului chinezesc spune că animalele au fost chemate de către Buddha să sărbătorească Anul Nou. Deși a chemat toate animalele, au venit doar sobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, capra, maimuta, cocosul, cainele si mistretul. Așadar, 12 animale, 12 luni, 12 ani.

Buddha și-a propus să testeze animalele, cu o cursă desfășurată pe pământ și prin apă. Șobolanul, știind că nu prea are șanse la victorie, s-a urcat pe Bivol, care se putea mișca rapid și pe pământ și prin apă. Când erau aproape de sosire, Șobolanul a sărit din spatele Bivolului, a ajuns primul și a devenit cel dintâi semn din Zodiacul Chinezesc.

Pentru stabilirea zodiei se ține cont de anul, luna, ziua și ora nașterii. Pentru a stabili un profil individual, se ține cont și de un alt factor: Lemn, Foc, Pamant, Metal, Apa. Zodiile trec, pe rand, prin fiecare dintre cele cinci elemente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: