Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cea mai periculoasă înșelăciune prin SMS. Metoda prin care infractorii obțin acces la conturile noastre bancare FOTO

Cea mai periculoasă înșelăciune prin SMS. Metoda prin care infractorii obțin acces la conturile noastre bancare FOTO

GALERIE FOTO (2) Cea mai periculoasă înșelăciune prin SMS. Metoda prin care infractorii obțin acces la conturile noastre bancare FOTO

Cea mai periculoasă înșelăciune prin SMS. Metoda prin care infractorii obțin acces la conturile noastre bancare. Iată cum arată un astfel de mesaj!

Cea mai periculoasă înșelăciune prin SMS

Înșelătoriile prin SMS și e-mail au devenit din ce în ce mai sofisticate în ultima vreme, iar infractorii cibernetici încearcă mereu să găsească noi metode prin care să obțină acces la conturile bancare ale victimelor lor. Una dintre cele mai recente metode a fost dezvăluită de către Poșta Română și reprezintă un pericol real pentru oricine are un cont bancar.

Metoda prin care infractorii obțin acces la conturile noastre bancare

Infractorii cibernetici trimit mesaje prin SMS prin care se pretinde că destinatarul trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă. Acesta este un truc pentru a-i face pe destinatari să creadă că mesajul este autentic și să acceseze link-ul pe care îl furnizează infractorii. Link-ul este conceput astfel încât să conțină cuvinte cheie precum „posta” sau „romana” sau chiar o reducere viitoare pentru întârzierea coletului.

După accesarea link-ului, utilizatorii sunt direcționați către o pagină de plată care pare autentică, dar care este, de fapt, controlată de infractori. Utilizatorilor li se cere să furnizeze informații personale, cum ar fi adresa poștală, adresa de e-mail și numărul de telefon, precum și informații financiare, cum ar fi numărul de card, data expirării și codul de siguranță.

Dacă utilizatorii furnizează aceste informații, infractorii cibernetici obțin acces la conturile bancare ale victimelor și pot face plăți online la terminale POS sau pot scoate bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul destinatarului. Aceștia folosesc expresii de siguranță proprii băncilor pentru a părea autentici și convinși pe utilizatori să le furnizeze informațiile lor personale.

„De pe un număr de telefon de România infractorii cibernetici trimit un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă.

Apoi, este indicat un link care are în componență cuvintele posta/post și/sau romana. După accesarea link-ului respectiv se solicită date personale (adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon) și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin intermediul acesteia este solicitată o sumă simbolică.

După completarea datelor cerute de interfață (număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță), destinatarul primește un cod bancar. Sub această interfață se ascund, de fapt, hackerii, care introduc datele cardului în aplicația specifică, sustrăgând, astfel, banii.”, a atenționat Poșta Română.

Iată cum arată un mesaj prin care infractorii cibernetici obțin acces la conturile bancare ale victimelor !

FOTO: REDACȚIA.RO

Fotografia aparține unuia dintre cititorii site-ului Redacția.ro care a primit un mesaj prin care infractorii cibernetici au încercat să obțină acces la conturile bancare. Mesajul nu a avut în conținutul său cuvântul „poștă”, însă a urmărit același principiu, cel de a accesa informațiile conturilor bancare pe care le deținea persoana în cauză.

Ce trebuie să facă românii pentru a nu cădea în plasa infractorilor cibernetici

Pentru a evita căderea în plasa infractorilor cibernetici, Poșta Română recomandă ca utilizatorii să nu deschidă mesajele suspecte și să nu acceseze link-urile conținute de acestea. Este important să verificați întotdeauna adresa expeditorului și să nu furnizați niciodată informații personale sau financiare prin intermediul unui mesaj SMS sau e-mail. În cazul în care sunteți îndoielnici cu privire la autenticitatea unui mesaj sau link, contactați direct compania sau instituția în cauză pentru a confirma dacă mesajul este autentic sau nu.

Este important să fiți vigilenți și să fiți conștienți de aceste înșelătorii, deoarece infractorii cibernetici folosesc mereu noi metode pentru a vă păcăli. Fiți cu ochii în patru și nu furnizați niciodată informații personale sau financiare cuiva cu care nu sunteți familiarizați și de încredere.

„(După introducerea datelor cerute, n.r.) hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul destinatarului.

Sunt folosite, chiar, expresii de siguranță proprii băncilor, precum: nu comunica nimănui. În momentul în care este introdus codul transmis de bancă, banii de pe card dispar.”, a mai explicat compania.

FOTO: Redacția.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: