Spanacul este unul dintre cele mai sănătoase alimente și ar trebui să-l introducem mai des în dieta noastră. Acesta se potrivește într-o varietate de preparate, pe care ar trebui să le încerci și tu dacă vrei să beneficiezi de nutrienții din spanac.
Rețetă cu spanac. Așa îl poți consuma
Spanacul poate fi inclus în preparate cu carne, brânză, poate fi servit, de asemenea, proaspăt, la abur, ca garnitură, în supe, tocănițe sau în sosuri pentru paste. Iată câteva rețete cu spanac de sezon pentru că acesta se găsește la piață.
Tartă cu spanac și somon
Ingrediente:
100 g făină de migdale;
250 g spanac decongelat, stors bine;
4 ouă;
200 g smântână lichidă;
100 g somon afumat;
salată verde pentru servire.
Mod de preparare
Începem această rețetă prin preîncălzirea cuptorului la temperatura de 200 °. Trebuie să folosim o tavă de tartă cu un diametru de 24 cm și pentru ca tartele să nu se lipească, trebuie să punem o foaie de copt în ea. Punem făina de migdale peste hârtia de copt în strat uniform. Punem deasupra spanacul bine scurs și amestecăm într-un bol ouăle și smântâna pe care le condimentăm cu sare. Turnam acest amestec peste spanac. Coacem tarta la cuptor pentru 25 de minute sau până când umplutura noastră pare închegată. Decorăm tarta cu somon și o servim cu o salată verde.
Paste cu spanac și pui
Ingrediente:
4 linguri ulei de masline;
500 g paste penne;
3 catei de usturoi, tocati marunt;
2 piepturi de pui, taiati cuburi;
800 g rosii pasate;
½ lingurita fulgi de chili;
120 ml smantana lichida grasa;
140 g spanac;
50 g parmezan
Cum se prepară această rețetă
Pentru această rețetă de paste cu piept de pui și spanac începem prin a fierbe apa pentru pene într-un vas mare. Este neapărat să punem sare în vasul în care fierbe pastele. După ce aceasta a dat în clocot punem și pastele și le fierbem conform timpului de preparare de pe ambalaj. Le scurgem și le lăsăm deoparte. În aceeași oală încălzim două linguri de ulei de măsline și gătim pieptul de pui, peste care punem și niște sare și piper. Când s-a gătit, scoatem bucățile de pui și le punem deoparte. Punem alte două linguri de ulei în acea oală pentru a găti usturoiul și fulgii de chill. Punem roșiile pasate și după câteva minute în care amestecăm continuu punem smântână. Când s-a omogenizat adăugăm și spanacul și după aceea adăugăm și pastele și parmezan.