Redactia.ro
Home » Știri » Cinci ani de la tragedia Colectiv. Gestul făcut de președinte

Cinci ani de la tragedia Colectiv. Gestul făcut de președinte

Se împlinesc 5 ani de la tragedia din clubul Colectiv. Rudele îndurerate și oamenii de rând s-au rugat pentru cei care și-au pierdut viața în urmă cu 5 ani în Colectiv. 

 

 

Gestul făcut de Klaus Iohannis

 

Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor. 65 de oameni și-au pierdut viața în cadrul targediei și în lunile care au urmat. Tragedia a lăsat în urmă familii îndurerate și niciun vinovat nu a fost găsit până în acest moment.

Rudele îndurerate au venit să aprindă o lumânare și să se roape pentru cei dispăruți. Președintele Klaus Iohannis a ținut, de asemenea, un moment de reculegere și a aprins o candelă în memoria victimelor de la Colectiv. Și premierul Ludovic Orban a fcău același gest.

65 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului, în timp ce alte 200 au avut de suferit de pe urma rănilor.

Seara, pentru comemorarea victimelor de la Colectiv, se va forma și un lanț uman. Bucureștenii au fost chemați să formeze acest lanț uman, de la Curtea de Apel București până la clubul Colectiv.

 

 

Președintele a promulgat o lege pentru victimele incendiului

 

 

În 2016 au fost trimiși în judecată patronii clubului, cei de la firma de pirotehnie care au organizat focurile de artificii din acea noapte fatidică, primarului Sectorului 4, dar și doi angajați ISU, care controlaseră înainte clubul. Tribunalul București a dat pedepse grele cu închisoarea, de la  13 ani la 2 ani. Și tot Tribunalul București a dispus atunci plata a mai mult de 50 de milioane de euro familiilor victimelor incendiului de la Colectiv.

Sentința a fost atacată, însă, cu apel. Procesul a reînceput din luna septembrie la Curtea de Apel București și se află acum în faza de audieri.

În acest context, președintele Iohannis a promulgat legea prin care victimele incendiului din Colectiv vor beneficia, în mod gratuit, de tratament medical, pe toată durata vieții. Tratamentele vor fi decontate de statul român, indiferent dacă vor fi efectuate în țară sau în străinătate.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București, a anunțat Administrația Prezidențială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: