Redactia.ro
Home » TV » Cine a creat competiția Survivor? S-a filmat pentru prima oară în Suedia

Cine a creat competiția Survivor? S-a filmat pentru prima oară în Suedia

GALERIE FOTO (2) Cine a creat Survivor

Survivor este o competiție pusă în aplicare în mai multe țări din lume, printre care și România. Este un reality-show dezvoltat de Charlie Parsons și pe care l-a creat sub mai multe denumiri. Pentru prima oară un astfel de format a apărut în Suedia, în anul 1997 și se numea „Expedition Robinson”. Scopul emisiunii era același ca în prezent: oameni aduși în locuri sălbatice, lăsați izolați pentru un anumit interval și care trebuiau să treacă prin mai multe probe pentru a supraviețui până la final și a câștiga un premiu.

Cine a creat competiția Survivor? S-a filmat pentru prima oară în Suedia

Survivor este una dintre cele mai urmărite emisiuni, din țară, în momentul de față. Competiția a fost dezvoltată pentru prima oară, în anul 1997 în Suedia de către Charlie Parsons, sub denumirea de ”Expedition Robinson”. Show-ul a fost unul de audiență încă de la prima difuzare și mai apoi a fost preluat de mai multe țări, sub mai multe denumiri, cu același format: izolarea participanților în locuri sălbatice și supunerea la probe.

Image result for charlie parsons survivor

Survivor a fost preluat și de americani în toamna anului 2000 și difuzat pe postul CBS. Audiența a fost una uriașă. Astfel, competiția a ajuns apoi să fie preluată și de Marea Britanie, Franța sau Bulgaria.

Image result for charlie parsons survivor

Echipele sunt, de fapt, triburile din locul sălbatic unde sunt izolate

Dacă pentru formatul din România sunt doar două echipe,”Faimoșii” și ”Războincii”, pentru alte țări sunt și câte patru echipe. Ele sunt percepute ca triburile din insulele pustii. Și, așa cum putem vedea și noi de acasă, de joi până duminică, scopul este ca membrii echipelor să supraviețuiască doar cu hrana pe care o câștigă în urma probelor sau cu hrana pe care o găsesc în sălbăticie.

Image result for survivor romania 2021

Producătorii, însă, le pun la dispoziție, de la început, o macetă, o oală și o hartă către o fântână. Și, cum de multe ori, apa de la fântână nu este tocmai cea mai curată, sunt nevoiți să o fiarbă pentru a putea fi băută. În unele formate din afară, triburile primesc de la început o rezervă de hrană sau chiar nimic până la câștigarea primului joc.

Când va avea loc finala Survivor România

Finala competiției va avea loc în mai. Marele premiu este de 250.000 de lei.

Image result for survivor romania 2021

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: